Това представлява рязък завой в политиката на Лондон. Досега на

...
Това представлява рязък завой в политиката на Лондон. Досега на
Коментари Харесай

Великобритания ще даде на Украйна модерни танкове frognews.bg

Това съставлява внезапен завой в политиката на Лондон. Досега на Украйна не бяха предоставяни тежки оръжия, които могат да се преглеждат като напълно нападателни. Не е ясно дали други страни ще последват образеца им, прецизира НТВ.

 

Наскоро Финландия сподели, че са подготвени да изпратят в Украйна своите съвременни немски танкове, в случай че бъде проведена такава акция от повече страни. Полша също има желание да даде на Украйна 14 немски танка „ Леопард 2 ”, само че има потребност от позволението на Берлин за това.

 

Предполага се, че първата английска доставка ще бъде от 12 танка „ Чалънджър 2 ”. Това са големи, тежки машини, които в цялостна екипировка тежат 75 тона.

 

„ Чалънджър 2 ” биха били най-модерните танкове, с които Украйна разполага. Страната има доста по-малко танкове от Русия и съвсем всички са относително остарели и немодернизирани. По подигравка, забележителна част от танковете, които украинците употребяват във войната са машини, изоставени от съветските елементи на бойното поле.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР