Това правителство е договорено по много тънка дясно-лява формула, която

...
Това правителство е договорено по много тънка дясно-лява формула, която
Коментари Харесай

Петков се скара с всички, остана само Христо Иванов, който чака да вземе гласовете на ПП |

Това държавно управление е контрактувано по доста тънка дясно-лява формула, която преди малко бе зачеркната. Нинова пожизнено няма да остане в държавно управление, което дава оръжия на Украйна. Петков се скара с Нинова и е към този момент тежко скаран с Трифонов - за Македония няма да има амнистия. Намира се в извънредно неприятни връзки с ГЕРБ и изгуби съдружника си Радев. Остава единствено Христо Иванов, а той какво чака? Те да се разпаднат и да им вземе гласовете - всичко това е просто съдбовно за " Продължаваме промяната ". Чакат ни или предварителни избори, или вид ново държавно управление до септември следващата година.

Това съобщи социологът Андрей Райчев пред Нова телевизия. Според него вероятността ръководещата коалиция да " оцелее " в този формат след септември е нулева, а шансът до устои до тогава, е 50%. Райчев чака държавното управление да се разпадне още през юни, като показва, че повода се крие в многото неточности.

" Какво завоюва България като отхвърли да заплаща по метод, който Руската федерация желае - Бъглария извърши алегорично деяние и наказа Русия. Нищо друго, няма икономическа логичност в това. Тук има политическа и алегорична аргументация, което е неприятно по две аргументи. Първата е външнополитическа - България си поставя орден като Полша - на огромни антируски дейци. Европа се цепи и ние изпреварващо се записваме първи в листата натегачи. Това е натягане, не печелим, а се натягаме. Вътрешнополитическата е, че това разцепва българския народ - това е огромната цена. Помните по какъв начин наподобява полярна България през 90те - не би трябвало да се връщаме там, а натам вървим ", сподели той.

Според него поради политиката на Кирил Петков и Асен Василев има предпоставки за стопляне на връзките сред президента Румен Радев и водача на ГЕРБ Бойко Борисов:

" Такива връзки още няма, само че има предпоставки не просто да се топлят, а да се загърби фактора Радев - Борисов. Този спор не може да продължи с тази политика, която водят Кирил Петков и Асен Василев. Те се саморазпадат и по двата въпроса - и македонския и украинския - и водят политика на повече от разделяне. Единствената значима за мен политика е политиката на единение. Недоимък ще има поради пандемия, война и апетит. Шансът е да се обединим, вместо това ни се предлага разделяне. "

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР