Това ли е флагманът на руския Черноморски флот Москва преди

...
Това ли е флагманът на руския Черноморски флот Москва преди
Коментари Харесай

Това ли е руският крайцер `Москва` преди потъването му? |

Това ли е флагманът на съветския Черноморски флот " Москва " преди потъването му?

Снимка на съветския боен транспортен съд се появи в интернет и бе оповестена от Би Би Си с уточнението, че медията не може да удостовери достоверността й.

Военни наблюдаващи обаче настояват, че фотографията може да е същинска. Тя е оповестена на 15 април от Роб Лий, докторант в катедрата по военни науки в Кралския лицей в Лондон, който писа в Туитър, че " наподобява като истинска фотография ".

Newest photo from 15 April 2022. Damaged Moskva.
— Мike Right (@BormanIke)

А OSINTtechnical - акаунт в Twitter, който споделя разследваща информация от отворени източници, написа: " Не мога да потвърдя достоверността, само че това е крайцер от клас " Слава " и не мисля, че някой от тях е бил погубен по този метод ".



Крайцерът " Москва " на 15 ноември 2013 година Снимка: Getty Images

Съдбата на кораба се оспорва горещо от Украйна - която твърди, че го е потопила с ракетен удар - и Русия, която твърди, че е потопен след пожар на борда.

Над 500 души са били на борда. Броят на починалите и избавените е незнаен. Министерството на защитата на Русия не е внесло изясненост.

Според някогашния съветски народен представител - единствен дал своя вот против анексията на Крим пред 2014 година - единствено 58 моряци от 510-членния екипаж са оживели.

Именно на съветския ракетен крайцер " Москва " отбраняващите украински граничари пожелаха: " Русский военный корабль, иди нахуй! " (б.ред. - " Руски боен транспортен съд, на****й си го!. " ). На 24 февруари - при започване на войната - съветските елементи поеха контрола над острова.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР