Това, което става в училищата или детските градини, които започнаха

...
Това, което става в училищата или детските градини, които започнаха
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев очаква слабо увеличение на случаите на коронавирус

Това, което става в учебните заведения или детските градини, които започнаха по-рано, са случаи на хора, които не са се заразили в учебните заведения. От тази седмица чакаме увеличение на случаите при контакт на учениците. Но мисля, че МОН дружно с комисията с Министерство на здравеопазването направиха доста. И това, че се даде опция проблемите да се вземат решение по места, съгласно мен, е най-хубавата крачка в ограничението на случаите на ковид, тъй като всеки район е друг и всяка детска градина е друга и до огромна сепен зависи от опита, сърцето и интелекта на шефа какви ограничения ще предприеме. Това сподели пред BTV проф. Тодор Кантарджиев, от Националния център по заразни и паразитни заболявания.
Ние направихме последните месеци най-важното - даваме съвет, а тук-там хората вършат, това, което считат за рационално, с цел да предпазят децата и околните си.
 Кантарджиев за ковид: Смъртността постоянно става висока, когато болестта утихва Кантарджиев за ковид: Смъртността постоянно става висока, когато болестта утихва
Смъртността постоянно става висока, когато болестта утихва. България е една от страните с най-висока смъртност въобще в Европа. Как желаят...
Очакваме едно нарастване на случаите, тъй като каквито и ограничения да се вършат, колкото и интелигентни да са те, колкото и хората да се стараят, ще има едно нарастване, само че ще е едва. Нека да кажа какви са данните за България през последните месеци, с цел да забележим по какъв начин се развива епидемията във времето в нашата страна. От юни има внезапно нарастване на случаите, само че бяха пуснати балове, спортни мероприятия и нощните заведения - доста значим клон на нашата стопанска система и вижте какво стана през юни, юли и август - има пик на инфектираните - вижда се от графиката. През септември случаите на ковид понижават.
По индикатор броят на случаите на 100 000 население спрамо другите страни - наклонността е да държим кривата равна или да понижава, а това значи, че държавните органи вършим това, което би трябвало.
В момента наклонността е към едва понижаване на заболеваемостта от ковид, при започване на септември беше мощно понижаване, а в този момент е по-слабо намаляването. В момента вършим малко повече от Балканските страни PCR проби, само че малко - по-малко от останалите европейски страни сега, заключи той. Фактически това количество ни демонстрира да обхванем огромна част от хората, тъй като тестванията се вършат не самоцелно. Зад всеки нов случай РЗИ прави изолирани ограничения и търсене на контактни.
Ако се правеха повече проби през март и април щеше ли да го има този пик? Нямаше да имаме толкова огромен брой случаи, тъй като тестванията през март и април бяха ориентирани към хора с прояви на болестта, на хора в огнища, акцентира той.
 Кантарджиев сподели каква е силата на болестта в този момент - 10 души с ковид заразяват 12 Кантарджиев сподели каква е силата на болестта в този момент - 10 души с ковид заразяват 12
1,2 е ефикасното репродуктивно число на болест с ковид – т.е. 10 души заразяват 12. Причината е неспазване на противоепиде...
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР