Това каза Весела Чернева, зам.-директор на Европейския съвет за външна

...
Това каза Весела Чернева, зам.-директор на Европейския съвет за външна
Коментари Харесай

Весела Чернева: Позицията на ГЕРБ, беше по-скоро как да навредят,...

Това сподели Весела Чернева, зам.-директор на Европейския съвет за външна политика, в студиото на „ Твоят ден “ по NOVA NEWS.

 

България има необятна външна политика, това не беше по този начин преди година, сподели тя по отношение на визитата на премиера в Израел. Страната ни има обичаи в Близкия изток, добави Чернева. Посещението демонстрира, че България има упоритостта да бъде деен глас в Европейски Съюз във връзка с Близкия изток, счита тя.

 

Най-трайната алтернатива за решението на спора сред Палестина и Израел е след края на военната фаза да се провежда локално ръководство на Газа, по-скоро палестинско, само че с поддръжка на интернационалната общественост, уточни специалистът. Тя уточни, че тук е значима ролята на Европейски Съюз. Такъв развой може да отнеме години, добави Чернева.

 

Експертът разяснява войната в Украйна. Тя не счита, че сега нито Путин, нито Украйна са склонни да водят договаряния за мир. Тя е на мнение, че такива договаряния могат да бъдат същинска цел след края на идната зима. За Запада става все по-трудно да провежда поддръжка, добави Чернева. Тя акцентира, че от голяма важност за това е и спорът в Газа.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР