Това каза председателят на Здравната комисия в Народното събраниеДоц. д-р

...
Това каза председателят на Здравната комисия в Народното събраниеДоц. д-р
Коментари Харесай

Доц. д-р Тонев: За сериозна реформа в здравеопазването в момента не може да се говори

Това сподели ръководителят на Здравната комисия в Народното събрание
Доц. доктор Антон Тонев, народен представител от „ Продължаваме Промяната ” и ръководител на Здравната комисия в Народното събрание, разяснява пробойните в здравната система у нас.

По думите му положението на здравната система сега е резултат от дългогодишно неглижиране на проблемите от ръководещите. „ Поради политическата динамичност и честата промяна на власт, дефрагментиран парламент, действително за доста сериозна промяна сега не може да се приказва. Единствено можем с краткосрочни кръпки да закърпваме дупките, които се появяват ”, счита националният представител.

Той беше безапелационен, че Здравната комисия в Народно събрание има огромно предпочитание да възобнови диалозите сред Българския лекарски съюз и Националната здравноосигурителна каса. Доц. доктор Тонев прикани служебното държавно управление да поеме своята политическа отговорност и да предложи нов бюджет.

Депутатът от Политическа партия разяснява и политическата конюнктура у нас. По думите му в случай че най-голямата партия в Народното събрание не успее да сформира държавно управление, от „ Продължаваме Промяната ” ще предложат собствен състав за кабинет. „ Трябва да си признаем, че след предишните избори като че ли имахме повече допирателни с Българската социалистическа партия, като една от главните аргументи да работим с нея, бе тази политическа мощ да помогне за попречване на дотогавашните неприятни практики за надзор на обществените финанси, за организация на страната. Сега като че ли следим оттегляне от тези ясно заявявани при започване на годината позиции ”, сподели още ръководителят на Здравната комисия в Народно събрание.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР