Това каза народният представител от „БСП за България“ Димитър Данчев

...
Това каза народният представител от „БСП за България“ Димитър Данчев
Коментари Харесай

Димитър Данчев, БСП: Лакмусът за успеха на преговорите за редовен кабинет ще е актуализацията на бюджета

Това сподели националният представител от „ Българска социалистическа партия за България “ Димитър Данчев в предаването „ България заран “ по Bulgaria On Air.

Той предизвести, че всяка партия сред първо и второ четене може да внесе своите оферти и в случай че те не са уговорени авансово, може да се опропасти цялата процедура по актуализацията.

Според Данчев лакмусът за триумфа на договарянията за сформиране на постоянен кабинет ще бъде точно процедурата по актуализация на бюджета.

„ В момента следим инфлация, растящи цени на електрическата енергия, на петролните артикули и всичко това ще се отрази върху приходите на българските жители. Затова ще настояваме на първо място за актуализация на пенсиите към средноосигурителния приход от края на 2017 година, тъй като считаме, че това е по-справедливо. Предложението на служебното държавно управление ще докара до нарастване на минималните пенсии с 40 лева, което е по-малко от настоящето нарастване с 50 лева, и в същото време ще докара до едно отваряне на ножицата в разликата на приходите сред най-ниските и най-високите пенсии “, разяснява националният представител от левицата.

„ Разговори във връзка с третия мандат с други партии не сме водили, а и не считаме, че би трябвало да водим. Решението на кой да връчи мандата е суверенно право на президента “, безапелационен е той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР