Това е Сашо Малкия. Той ще ни записва репетицията днес.С

...
Това е Сашо Малкия. Той ще ни записва репетицията днес.С
Коментари Харесай

Adult Crush: новата стара звезда на софийската хардкор сцена

" Това е Сашо Малкия. Той ще ни записва подготовката през днешния ден. "

С тези думи стартира историята на Adult Crush: една от най-младите банди на софийската хардкор сцена, чийто първи албум излиза в най-подходящото време от годината: тъкмо когато лятото се е надвесило над главите ни с обещания за повече светлина и музика. Промоцията на албума, който носи името " Disconnect " и съдържа 12 наелектризиращи части, е на 18 май, четвъртък, в столичния клуб Mixtape.

" Млада " в тази ситуация е условно определение. Членовете на Adult Crush имат сериозен опит на арената на тежкия тон и субкултурата, която през последните години притегли стотици младежи, посттийнейджъри и " носталгия-тийнейджъри " на сцената на някои от по-добрите софийски клубове, в които просекото не е на фундамент.

Но да се върнем първоначално. Сашо Малкия е Александър Боядижев: вокалист и един от основателите на хардкор бандата LAST HOPE, водещ на музикалното предаване Panic Attack по радио Тангра Мега Рок, tour & stage управител, един от притежателите на студиото за татуировки Sofia Hardcore Tattoos и фронтмен на Adult Crush.

Когато Делян (Делян Стефанов, съосновател на BLOK SHOP и Takoteka и вокалист на vendetta) завежда Сашо в репетиционната на първата софийска хардкор тайфа, Face Up, България още се пробва да изпълзи от хватката на социалистическото си съществуване. В това време, при започване на 90-те от предишния век, YouTube и Spotify са халюцинации от бъдещето, а хората, които харесват по-ъндърграунд музика, би трябвало да прибягват до забележителна креативност, с цел да се доберат до обичаните си групи.



Марин Сладкаров. Photo Credit: Мирослава Дерменджиева за Boulevard Bulgaria
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР