Това е най-разхитителният, популистичен и харчещ бюджет в историята на

...
Това е най-разхитителният, популистичен и харчещ бюджет в историята на
Коментари Харесай

Николай Василев скочи срещу кабинета на Просто Киро: Изсипваме пари със самосвали - това е най-разхитителният бюджет! Два такива мандата и ставаме като Гърция

Това е най-разхитителният, популистичен и харчещ бюджет в историята на България. Разходите като % от Брутният вътрешен продукт ще бъдат 48%, при рамки от 33 до 43%. Това съобщи някогашният стопански министър (2001-2003) Николай Василев по телевизия " Нова нюз ".

“Това е смъртоносен скок на този индикатор. Няма да имаме икономическа непоклатимост, а може и да излезем от Еврозоната, преди да сме влезнали. Изсипваме пари със самосвали, няма да реализираме задачите си ", продължи неуспелият кандидат-премиер на Слави Трифонов.

По думите му сред 1997 и 2008 година България е имала добра фискална политика и рекордно понижаване на държавния дълг.

" След септември 2020 година се ускоряваме по пързалката надолу и в този момент с голяма скорост. В момента ръководещите имат вяра, че колкото повече милиарди се раздават по-добре ", счита икономистът.
свързани новини78023на 09.01.2022
И предвижда, че два мандата с такова финансово ръководство ще доведат до рецесията в Гърция, настъпила през 2010 година

" Ако такива хора ни управляваха последните 20 години, в този момент България нямаше да е функционираща стопанска система и щеше да е по-бедна ", счита той.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР