Това е най-разхитителният, популистичен и харчещ бюджет в историята на

...
Това е най-разхитителният, популистичен и харчещ бюджет в историята на
Коментари Харесай

Николай Василев: Това е най-разхитителният, популистичен и харчещ бюджет в историята

" Това е най-разхитителният, популистичен и харчещ бюджет в историята на България. " Това съобщи някогашният стопански министър Николай Василев в ефира на " Народоосвободителна въстаническа армия ".

" Разходите като % от Брутният вътрешен продукт ще бъдат 48%, при рамки от 33 до 43%. Това е смъртоносен скок на този индикатор. Няма да имаме икономическа непоклатимост, а може и да излезем от Еврозоната, преди да сме влезнали. Изсипваме пари със самосвали, няма да реализираме задачите си ", разяснява Василев.

Той сподели, че сред 1997-ма и 2008-ма година България е имала добра фискална политика и рекордно понижаване на държавния дълг.

" След септември 2020 година се ускоряваме по пързалката надолу и в този момент с голяма скорост. В момента ръководещите имат вяра, че колкото повече милиарди се раздават по-добре. Ако такива хора ни управляваха последните 20 години, в този момент България нямаше да е функционираща стопанска система и щеше да е по-бедна ", счита някогашният министър.

Василев дефинира концепцията за сливането на университетите като смела и я поддържа. Той поддържа и съкращенията в администрацията, както и листването на БДЖ на борсата. Според него мораториума върху цените на силата би трябвало да отпадне.

" В международен проект липсват реформатори, тъй че аз поддържам тези решения и проекти на ръководещите ", разяснява Василев.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР