Това е един много малък случай, един много малък процент

...
Това е един много малък случай, един много малък процент
Коментари Харесай

Случаят с върнатия пациент не е показателен, убеждава зам.-министър

Това е един доста дребен случай, един доста дребен % и този случай не е индикативен. За система се приказва, в случай че всеки трети е посрещнат по този начин в " Пирогов ", което не е правилно. Така заместник-министърът на опазването на здравето доктор Мирослав Ненков разяснява случая с умрелия Спас Добрев, който не е бил признат в " Пирогов " и по-късно умира в Александровска болница.

" Представете си каква работа работят в районния координационен център, където се получават сигналите и ги сортират, те би трябвало да решат дали да пратят кола за спешна помощ при детето с разрушената глава или при 48-годишния мъж с инфаркт или мъжа с ниското кръвно налягане. Не е такава логичност, само че изборът, който би трябвало да създадат моите сътрудници, просто не е почтен. Закъсняването е точно поради това ", изясни той.

" Това, че не е маркиран, че даже е посетил " Пирогов ", че е бил отхвърлен с думи – не е редно да бъде по този начин ", призна зам.-министърът.

Направих предложение на уеб страницата на министерството да публикуваме ежедневна информация какъв брой пациенти са изписани, какъв брой адреса са посетени, добави още Ненков.

Болницата във Враца

" Каквото и да се случи в нашия живот, нравствен или веществен, постоянно се заплаща сметка. Болницата е била редовно неглижирана и подложена на извиване на ръце. Под топлия взор на Министерството на здравеопазването има две лечебни заведения със сходна конструкция и те имат опцията да сортират пациенти, които не са толкоз тежки, а тежките случаи отиват в болничното заведение във Враца. Държавата няма право да влага, тъй като болничното заведение е комерсиално сдружение. Европейска комисия възприема лечебните заведения като сладкарници, тъй като са търговски сдружения. Няма да се затвори болничното заведение във Враца ", безапелационен бе министърът.

Той прикани " локалната общественост и те да оказват помощ. Общините може да дадат банкови заеми. В ловешката болница има сътрудници, които взимат повече. Тук в София 3 хиляди лв. не всеки лекар взима ".

Седалището на ЕМА

Относно кандидатурата на София да одобри седалището на Европейската организация по медикаментите (ЕМА) да бъде преместена у нас, Ненков сподели:

" Разбра се, че България и София са отвратителни. Всички медии оказват помощ да се разбере, че са отвратителни… Всички медии оказват помощ да се оплюе и охрачи нашата татковина и роден град. Ето, хората от ЕМА седнаха и написаха, че София е най-гадното място за живеене.Това няма никакво значение, тъй като Европейската комисия има тъкмо написани критерии, по които ще се дефинира къде ще отиде ЕМА. Тези писма на гей общности, на чиновниците на ЕМА, на вуйчовиците на чиновниците на ЕМА, на техните майки нямат никакво значение. А БХК са ми най-приятни, тъй като излязоха българска организация да каже какъв брой е неприятно в България. Това просто не желая да го разясня. Не го разбирам. Всеки от нас почтено може да каже гей-общността в България е ли дискриминирани или не е.... С какво София е по-лоша? Къде е това неприятно отношение? Кой го видя? Кой наби някой гей? Няма! През последните години ние станахме по-толерантни от холандците. Ние сме доброжелателни, ние сме готини хора. "

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР