Натали е на 15 и в изключително тежко състояние -

...
Натали е на 15 и в изключително тежко състояние -
Коментари Харесай

Да спасим едно момиче на 15

Натали е на 15 и в извънредно тежко положение - и единствено интервенция в чужбина може да я избави. Детето е диагностицирано с рядка форма на заболяването на Хиршпрунг и животът й зависи от 45 000 евро, които майка й, уединен родител, не може да обезпечи.

Болестта на Хиршпрунг е заболяване, което визира избрани нервни кафези в червата на човек, които дават отговор за естественото действие на перисталтиката. При доста деца се открива бързо, в най-ранна детска възраст, и бърза хирургична интервенция взема решение казуса. При Нати обаче диагнозата е пристигнала доста по-късно, когато към този момент са нанесени съществени дегенеративни вреди на дебелото черво.

Сега 15-годишното момиче е с възпалено дебело черво, отровен мегаколон, отделителната й система на процедура не работи. Дори единствено с цел да оцелява се нуждае от скъпо лекуване, само че то отсрочва неизбежното - спасяването й зависи от интервенция, при която да бъде отстранено възпаленото дебело черво.

Водещи хирурзи у нас и зад граница предлагат интервенцията да се извърши незабавно - като моментът " незабавно " е към този момент отминал, детето едвам се държи. Екип в Истанбул чака Натали, а майка й Калояна обезверено се пробва да събере нужните 45 000 евро.

Защо няма пари от Фонда за лекуване на деца? Защото интервенцията ще е в Турция, отвън Европейски Съюз. Екип български лекари към този момент са се провалили един път. Други пък отхвърлят да я оперират - заради административни ограничавания не могат да правят сходни интервенции, преди Натали да стане на 18. А тя няма толкоз време.

Всеки, който желае да подаде ръка на детето и да помогне за избавяне на живота на Натали, може да подари в Пощенска банка по дарителска сметка:

IBAN BG28BPBI81704062290501
Титуляр: Калояна Канариева
Основание - за лекуването на Натали

Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР