Това беше последният двубой на 35-годишния нападател на Световно първенство

...
Това беше последният двубой на 35-годишния нападател на Световно първенство
Коментари Харесай

Лео Меси взе историческа “Златна топка” за най-добър на Мондиала

Това беше последният дуел на 35-годишния нападател на Световно състезание

Суперзвездата на Аржентина Лионел Меси предстоящо беше награден със “Златната топка ” за Най-добър състезател на Световното състезание в Катар, което беше извоювано от “Албиселесте ” след победа над Франция след осъществяване на дузпи. Така той стана първият футболист в историята, който получава този приз за повторно. Първата му сходна премия е от Мондиал 2014, когато обаче загуби на финала от Германия, съобщи Спортал.

Капитанът на “гаучосите ” приключи Мондиал 2022 на второто място по голове със своите 7, отстъпвайки единствено на Килиан Мбапе, който има 8. Освен това Бълхата се регистрира и с 3 асистенции. Също по този начин Меси беше определен за Играч на мача най-малко 4 пъти. Това беше последният дуел на 35-годишния нападател на Световно състезание, като в петте си участия в шампионата има 13 гола и 8 асистенции.

“Сребърната топка ” за втория най-хубав състезател на Световното състезание в Катар отиде при Мбапе, който загуби финала със своята Франция макар хеттрика си в дуела. Лука Модрич от бронзовия медалист Хърватия прибра “Бронзовата топка ” като трети най-хубав в шампионата. Енцо Фернандес беше разгласен за най-хубав млад състезател. 21-годишният халф на Бенфика и националния тим на Аржентина се появи във всичките 7 мача на шампионата, като означи гол и направи една асистенция. А вратарят на южноамериканския тим Емилиано Мартинес сграбчи наградата за вратар номер 1. 

Тъй като Меси стана международен първенец в Катар, той прекъсна традицията определян за най-хубав на Мондиала да бъде футболист от тима, изгубил финала, която датира от Мондиал 2006 насам. За последно Феномена Роналдо можеше да се похвали, както със международната купа, по този начин и със " Златната топка " на Световното състезание през 2002 година.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР