Дузпи след продължението решиха изхода на финалния мач от Световното

...
Дузпи след продължението решиха изхода на финалния мач от Световното
Коментари Харесай

Аржентина свали Франция от световния връх!

Дузпи след продължението взеха решение изхода на финалния мач от Световното състезание по футбол

Отборите на Аржентина и Франция играят във финала на Световното състезание в Катар. Лионел Меси беше прецизен от углавен удар в 23-тата минута, а в 36-ата Анхел Ди Мария повиши на 2:0. В 80-ата Мбапе понижи от дузпа, а минута по-късно изравни. В 109-ата Меси осъществя още веднъж - за 3:2, само че Мбапе отново съумя да изравни - от още една дузпа в 118-ата.

Голямата вест в състава на " албислесте " е, че Анхел ди Мария стартира като титуляр за сметка на Леандро Паредес. Това наложи и смяна в схемата, като Лионел Скалони се завърна към групировка с четирима бранители. Лионел Меси и Хулиан Алварес бяха двамата нападатели на Аржентина. Първоначално името на Маркос  Акуня бе оповестено като част от 11-те, само че след това той бе сменен от Николас Таляфико. Според информациите в Аржентина левият бек на Севиля е изпитал някакъв физически дискомфорт. Той обаче въпреки всичко се появи през второто полувреме. 

Адриен Рабио и Дайо Упамекано се завърнаха в стартовия състав на Франция за финала. Двамата пропуснаха полуфиналния конфликт с Мароко, защото бяха заболели. Рафаел Варан имаше сходни проблеми в предходните дни, само че беше подготвен да стартира. Оливие Жиру, за който имаше известни подозрения, че може да започва, защото е изпитвал болки в дясното коляно, също беше титуляр. 

Аржентинците започнаха по-добре и насочиха първия удар, откакто в 5-ата минута Алексис Мак Алистър насочи мощен шут, който беше избавен от Юго Лорис. Три минути по-късно шансът си опита и Де Пол, като този път се стигна до рикошет, който за малко да направи френския пазач беззащитен. 

В 13-тата минута бранителят на Аржентина Ромеро очевидно удари Лорис без причина, само че не получи даже предизвестие за това. " Aлбиселесте " обаче продължиха да бъдат рискови и в 16-ата Ди Мария получи късмет да стреля, само че топката излетя високо над гредата. 

По-настоятелната игра на " гаучосите " докара до дузпа в тяхна изгода. Ди Мария нахлу в наказателното поле и там съдията Шимон Марциняк реши, че той е бил фаулиран от Усман Дембеле. В 23-тата минута от бялата точка Лионел Меси беше прецизен за 1:0. 

Попадението в мрежата на първенците обаче по никакъв метод не докара до подтик в тяхната игра. Те продължаваха да бъдат пасивни и даже процентът на владението им на топката понижа.

Все отново играчите на Дидие Дешан се изнесоха напред и в 36-ата бяха осъдени. Тогава се стигна до блестяща контраофанзива, при която Мак Алистър подаде към връхлитащия Ди Мария, който опъна мрежата за 2:0.

Селекционерът на Франция предприе радикална мярка, вадейки Оливие Жиру и Дембеле още преди почивката, без те да имаха някакви проблеми. В игра се появиха Маркюс Тюрам и Рандал Коло Муани, при което Мбапе се реалокира в центъра на офанзивата. 

Европейците излязоха по-мотивирани за втората част, само че отново пред тяхната врата беше първата заплаха, откакто Де Пол засече от въздуха в 49-ата. Французите обаче по този начин и не успяваха да сътворят нещо забавно. Точно след час игра Меси за малко да ги накаже още един път, само че не съумя да уцели вратата с десния крайник.  

Нова отлична офанзива на аржентинците в 63-тата мина през Меси и Алварес, след което малко не доближи на Мак Алистър да стреля очи в очи с Лорис. 

Едва в 68-ата минута се стигна до първия удар към вратата на аржентинците, ориентиран от френски състезател - Коло Муани. Три по-късно пък Мбапе най-сетне сподели, че е на терена с шут над гредата. 

" Гаучосите " към този момент доиграха мача, а Скалони даже вкара още един бранител на мястото на Ди Мария.

Всичко обаче внезапно се обърна, защото Килиан Мбапе изравни небрежно с две попадения. В 80-ата минута нападателят на Пари Сен Жермен осъществя дузпа, отсъдена за нарушаване на Отаменди против Коло Муани.

Минута по-късно Мбапе порази мрежата на Емилиано Мартинес за повторно след асистенция на Тюрам. 

Импулсът в редиците на " петлите " и шокът измежду аржентинците докара до още положения през Мартинес. В 87-ата Тюрам симулира за дузпа, поради което получи жълт картон. 

Последва 8-минутно продължение на постоянното време, в което пред аржентинската врата беше все по този начин " горещо ". Европейците имаха най-малко две положителни положения, като в единия случаи Коло Муани се беше оказал самичък против Мартинес, само че се забави и пропиля шанса. Меси обаче също блесна с извънреден удар с левия крайник, който обаче Лорис избави.

Сблъсъкът мина в продължения. В първото от тях отборът на Скалони имаше две 100-процентови положения, пропуснати от Лаутаро Мартинес. 

По-силната игра на Аржентина в тези минути въпреки всичко се увенча с гол за 3:2. Реализира го още веднъж Лионел Меси в 109-ата минута, като в тази ситуация се задейства технологията на голлинията. Имаше подозрения за засада при офанзивата, само че повторенията демонстрираха, че такава не е имало. 

Франция потегли да изравнява и го стори в 118-ата минута. Тогава Мбапе стреля и Монтиел спря топката с ръка, поради което последва нов углавен удар. Нападателят осъществя и него - 3:3.

Малко след изравнителното попадение Коло Муани и Лаутаро Мартинес пропуснаха по два пъти да донесат успехите за своите тимове. 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР