Тотнъм изпусна спечелен мач при гостуването си на Евертън от

...
Тотнъм изпусна спечелен мач при гостуването си на Евертън от
Коментари Харесай

Конте го няма, но проблемите на Тотнъм остават

Тотнъм изпусна извоюван мач при гостуването си на Евертън от 29-ия кръг на Премиър лийг. В първия си мач след уволнението на Антонио Конте " шпорите " стигнаха единствено до 1:1 на " Гудисън Парк ", въпреки че водеха в резултата и имаха човек повече. Попадението на Хари Кейн от дузпа в 68-ата минута се оказа незадоволително за трите точки, тъй като в заключителните секунди на постоянното време бомбен шут на Майкъл Кийн закова топката в мрежата зад Юго Лорис и Евертън се добра до скъпо тъждество, след което се намира над зоната на изпадащите.

Възстановеният Юго Лорис се завърна на вратата на Тотнъм, а Деян Кулушевски и Хюн-Мин Сон помагаха на Хари Кейн в предни позиции. Тримата в отбраната на " шпорите " бяха Кристиан Ромеро, Ерик Дайър и Клеман Лангле.

За Евертън на върха на офанзивата стартира Демарай Грей, а по фланговете действаха Дуайт Макнийл и Алекс Иуоби. 

Първата забавна обстановка беше в интерес на " карамелите ", само че фалцовият удар на Грей мина настрана от вратата. В 9-ата минута Кейн се обърна в наказателното поле и нанесе изстрел, само че Майкъл Кийн бе заел добра позиция и почисти. Малко по-късно бранителят на Евертън се включи в офанзива на своя тим и шутира от въздуха, само че топката излезе в навън.

Хари Кейн пропиля още една добра опция в 16-ата минута, когато засече с глава центриране от левия фланг и малко не му стигна да открие резултата. Иван Перишич и Педро Поро бяха много дейни за Тотнъм по крилата, само че домакините бяха взели ограничения и не им позволяваха да пробиват. Евертън пресираше нападателно и на моменти това водеше до неточности при разиграването на " шпорите ".

До почивката противниците насочиха единствено по един прецизен изстрел, само че второто полувреме беше по-интересно. В 50-ата минута Педро Поро опита несполучливо да изненада Джордан Пикфорд от далечна отдалеченост. Евертън не допускаше да бъде притиснат в половината си, само че в 58-ата минута глупава постъпка на Абдулай Дукуре усложни неимоверно задачата на " карамелите ". Опитният халф се сдърпа с Хари Кейн, след което го удари в лицето и разумно получи пряк червен картон.

Тотнъм бързо се възползва от численото си преимущество. Кристиан Ромеро изпревари Майкъл Кийн в наказателното поле и беше спънат от бранителя на Евертън. Кейн сподели здрави нерви и трансформира дузпата в гол. След попадението обаче лондончани се върнаха прекомерно обратно и разрешиха на Евертън да изсипва центрирания пред Лорис. В 75-ата минута французинът се намеси и мазета в корнер прекрасен удар на Грей.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР