Торта с ларви, салата с буболечки – това е бъдещето

...
Торта с ларви, салата с буболечки – това е бъдещето
Коментари Харесай

Глобално решение - буболечки в менюто, за да оцелеем

Торта с ларви, салата с буболечки – това е бъдещето на човечеството, в случай че желае да оцелее. Днес тези кулинарни шедьоври са част единствено от менюто на полските учени, само че скоро ще се сервират и на нашата софра.

Кулинарните приумици в международен мащаб стават все по-смели. Тук обаче става въпрос за друго. Човечеството е застрашено от гладна гибел, и то в напълно скоро време. До 2050-та година огромна част от популацията на планетата Земя ще страда от дефицит на храна.

За да се оправят с казуса, учените са се захванали с едно дълго търсене на световно решение. Те влагат всичките си сили в това да открият подобаващите предписания, които да спасят хората.

Похапването на инсекти има действителен стопански аспект. Голяма част от ядливата биомаса може да се отглежда на дребна повърхност. От екологичен аспект в този развой ще се отделя доста по-малко въглероден диоксид, в сравнение с при развъждането на животни.

Полските учени потвърждават, че насекомите изискват доста по-малко запас за развъждането. Те могат умерено да се зареждат от остатъците от храна, които човечеството изхвърля.

Когато става въпрос за ястие на инсекти, мнозина ще се запитат потребно ли е това за хората. Оказва се, че е повече от това. В бубите се съдържа богата палитра от натрий, калий и желязо. Относно усета – той е по-добър, в сравнение с си мислите. Дори може да се дефинира като апетитен. Рецептите са най-разнообразни и се комбинират с най-различни салати и ядки.

Човечеството ще би трябвало да промени питателните си привички, и то напълно скоро през идващите десетилетия. За да оцелеем, ще би трябвало да се преборим с всички хранителни предубеждения. Никой не знае какво ни чака, само че като нищо след 10-12 години храните с буболечки могат да са също толкоз известна храна, колкото и пуканките да вземем за пример. Този път обаче не става въпрос за кулинарна волност, а за нужда от решение да се преодолее гладът.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР