Община Бургас канивсички любители на литературата на поетичен круиз в

...
Община Бургас канивсички любители на литературата на поетичен круиз в
Коментари Харесай

Организират поетичен круиз - част от международния конкурс „Свято слово“

Община Бургас канивсички фенове на литературата на лиричен круиз в морския залив на 28 май. Участници от интернационалния фестивал „ Свято слово “ и представители на бургаската писателска общественост ще бъдат част от самодейността на борда на транспортен съд „ Бургус “.

Програмата планува отплаване в 10.00 часа от Магазия 1 и акостиране в 10.30 часа в КТК „ Ченгене скеле “. Там всички гости ще имат опция да прегледат туристическия обект и да се насладят на литературни четения на откритата сцена до морето.

След това корабът ще отплава към остров Света Анастасия. Там в 12.30 с роман за него „ губернаторът “ Павлин Димитров ще посрещне гостите. Всички ще имат опция да участват на " Часът на поета " на открита сцена на острова, като един от акцентите на Международния книжовен фестивал.

Жури ще прави оценка най-атрактивно поднесените авторски произведения и отличените ще получат награди. Всички искащи да напишат в " Тефтерчето на създателя " стихотворение или къс роман, въодушевени от острова, могат да се състезават в състезанието за творба на месеца и годишните награди на шефа на острова.

Отплаването назад към Бургас ще е в 16.00 часа.

Припомняме, че и тази година регионалният център е хазаин на състезанието.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР