Тормоз, малтретирания, бой, изнасилвания: зад насилието на руските войници над

...
Тормоз, малтретирания, бой, изнасилвания: зад насилието на руските войници над
Коментари Харесай

Изнасилванията като оръжие: все повече свидетелства за сексуални престъпления в Украйна


Тормоз, измъчвания, пердах, изнасилвания: зад насилието на съветските бойци над мирното население в Украйна стои една брутална систематика. Ще бъдат ли осъдени в миналото причинителите на тези ужасни закононарушения?

Кипър: участници в митинг пред Народното събрание в Никозия против войната в Украйна

Ирина Довхан споделя, че ѝ е лишило години, до момента в който успее да одобри ужаса, който е преживявала. През 2014 година тя е арестувана от проруски милиции в Донецк, измъчвана е и е изнасилена. Сега тя оказва помощ на други дами от Украйна, които са станали. Целта на Ирина Довхан е причинителите да бъдат изправени пред съда. Много от засегнатите премълчават случилото се от позор. 

Изнасилванията като оръжие

42-годишната Леся е била изнасилена, а мъжът ѝ - погубен. Ирина Довхан я посещава в Макарив - дребен град покрай Киев - и я предизвиква да потърси помощ. Леся към този момент получава психическа помощ и е разказала за претърпяното пред полицията. 
Редакцията предлага
, споделя психоложката Юлия Довжик. " Хората ни описват по какъв начин, когато бойците са пристигнали в селото им, първо са тормозили жителите, след това са почнали да малтретират хората, да ги бият ". След това започвало и половото принуждение. 

Експертите, като травматолога професор Ян Кизилхан, споделят, че половото принуждение се употребява целеустремено като оръжие по време на съветската война в Украйна. Но единствено дребна част от случаите се документират - едвам 124 в цяла Украйна до края на месец юни. - тяхната цел е да демотивират и да срутен обществото. Професор Кизилхан удостоверява, че множеството дами не събират сили да опишат за случилото се. Той е лекувал стотици язидски дами, станали жертви на обезчестяване в Северен Ирак. " Трябва да преодолеем това безмълвие на дамите ", споделя той. 

Германия събира доказателства за хипотетични военни закононарушения

През юни одобри промени в бюджета на Федералното министерство на правораздаването, с цел да финансира по-мащабно следствието на. Прокуратурата към този момент е събрала стотици разкази на украински бежанци.

Но доста от украинците към момента не са споделили историите си с немските управляващи. Например Тетяна Кун, която е станала свидетелка на редица закононарушения в Буча, когато градът е превзет от руснаците. " Не знам към кого да се обърна. И по какъв начин да потвърждавам? Не знам езика ", споделя украинката, която в този момент живее в Берлин. 

Федералната полиция популяризира брошури измежду бежанците, с цел да разсее сходни терзания. В тях се изяснява, че човек може да даде показания във всеки полицейски сектор в. Свидетелите могат да попълнят и въпросници на украински език, въз основа на които се взема решение за осъществяване на обстоен разпит, на който ще бъде обезпечен преводач. В Германия виновните за военни закононарушения, без значение къде са осъществени, могат да бъдат наказани на пожизнен затвор от немски съд в изключително тежки случаи.

Символични процеси или същинско правораздаване?

В Буча Тетяна Кун е виждала по какъв начин съветски бойци заплашват локалните поданици с оръжие и ги ограбват. “Веднъж един танк спря пред месарницата в центъра на града. Войниците излязоха и започнаха да стрелят в разнообразни направления, до момента в който други прибираха плячката. Стреляха и по близките прозорци, евентуално с цел да не може никой да снима оттова ”, подозира дамата. 

Протест пред съветско консулство в Полша против изнасилванията на дами и деца в Украйна

Най-ужасяващата картина обаче се разкрива пред нея на улица Яблунска в южните околности на града. Там Тетяна е родена и е прекарала детството си. На това място тя вижда цели фамилии, убити в личните си градини. “На улицата имаше освен трупове, само че и мъртви кучета - даже кучетата бяха простреляли ”, споделя Тетяна. По данни на локалните управляващи над 400 души са убити в Буча. 

Германският закон не планува провеждането на правосъдни процеси в неявяване на обвинения. За да бъдат наказани руснаците, виновни за, те би трябвало да се намират в Германия. Имат ли тогава немските следствия единствено алегорично значение? “Обикновено тактиката е Германия да не се трансформира в леговище за нарушители, нарушили интернационалното право ", споделя юрист Юлия Гнойс и акцентира, че колкото повече са свидетелските показания на бежанците, толкоз по-високи са възможностите за откриване на закононарушенията. Дори в случай че обвиненият е задържан някъде другаде в Европа, немските власти са подготвени да предадат наличните показания на бежанците, с цел да оказват помощ за осъждането на военнопрестъпници.

Още по тематиката - в това видео:
" Те изнасилиха и убиха щерка ни. Мразим съветския свят. "
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР