Два дни след разкрит заговор за убийството на украинския президент,

...
Два дни след разкрит заговор за убийството на украинския президент,
Коментари Харесай

Уволнения в Украйна: Зеленски отстрани ключови началници на служби

Два дни след оголен скрит план за убийството на украинския президент, Володимир Зеленски освободи началника на службата за защита Сергей Руд. Двама полковници от тази работа бяха арестувани и упрекнати в скрит план за отвличането на президента. Освен това би трябвало да бъдат отстранени и други висши чиновници, в това число началника на военното разузнаване Кирило Буданов.

Задържаните били вербувани от Федералната работа за сигурност на Русия и трябвало да намерят охранител, който да отвлече Заленски и да го убие.

Президентът взе и друго решение – промяна на командира на специфичните елементи – полк. Сергий Лупанчук. Новият началник е бригаден военачалник Олександър Трепак. Мотиви за освобождението на Лупанчук не са посочени.

Преди това Върховната Рада освободи министрите на земеделието Никола Солски и на инфраструктурата Олександър Кубраков. Първият е упрекнат в присъединяване в нелегално придобиване на държавна земя за 6.9 милиона евро. Той отхвърля виновност. За Кубраков не са посочени съответни аргументи.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР