Тази гледка се повтаря почти всеки ден. Вече повече от

...
Тази гледка се повтаря почти всеки ден. Вече повече от
Коментари Харесай

Испания отчете рекорден брой мигранти, пристигнали на Канарските острови

Тази панорама се повтаря съвсем всеки ден. Вече повече от година избавителните служби докарват на Канарските острови десетки мигранти, които се пробват да доближат европейската земя от Африка. Това е пътешестване, което все по-често се подхваща от малолетни, които пътуват сами. Бабакар идва на Канарските острови от Сенегал. Много от неговите спътници обаче са умряли.
Напуснахме Сенегал. Пътуването беше много неприятно и доста хора починаха.
Бабакар, малолетен мигрант

Заедно с други момчета Бабакар се пробва да преодолее контузията в този приемен център в Тенерифе, където учи език и върви на учебно заведение.
Това е един от многото центрове, които са основани тук, на Канарските острови, за подкрепяне на непридружени малолетни. 5000 от тях към този момент са под опеката на държавното управление на Канарските острови.
Хайме Веласкес

За да се оправят с идването на малолетни управляващите е трябвало да удвоят броя на приемните. Половината от тях ще бъдат трансферирани на континента, само че към момента се търсят други решения на казуса.
В избран миг предложихме използването на стратегия за фамилно развъждане на равнище Европейски съюз, с цел да можем да осигурим отговор, в който да вземат участие страните.
Франсиско Кандил, заместник-министър на обществените грижи, държавно управление на Канарските острови

Новият пакт за миграцията планува разпределение на мигрантите в други страни от Европейски Съюз, само че групата на консерваторите и реформистите се опълчва на тази мярка и приканва за цялостно затваряне на границите.

„ За VOX суверенитетът на страните е от главно значение и в случай че страните желаят да имат сигурни граници, е належащо те да бъдат блокирани. Можем да предложим морска обсада “, споделя Паула Йовер от VOX, Канарските острови.

Кандидатът на Коалиция „ Канария “ упорства за дейности за справяне с аргументите за незаконната имиграция при нейния източник и за превръщането на островите в платформа за съдействие за развиване.

„ Става дума за справяне с произхода и потребление на райони като Канарските острови за платформа за подкрепяне на развиването “, споделя Карлос Алонсо – претендент за Европейския парламент от коалиция „ Канария “.

Европейският пакт за миграцията беше утвърден единствено няколко месеца преди разпускането на Европейския парламент, само че използването му ще зависи от резултатите от изборите през юни. Междувременно се чака южната граница тази година да счупи всички върхове за пристигнали мигранти.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР