Торино завърши с победа с 3:1 срещу Лацио в последен

...
Торино завърши с победа с 3:1 срещу Лацио в последен
Коментари Харесай

Торино завърши сезона в стил, нов крах за Лацио

Торино приключи с победа с 3:1 против Лацио в финален дуел за двата тима през сегашния сезон в Серия А. Головете за “биковете “ означиха надлежно Яго Фалке в 51-ата, Саша Лукич с 53-ата и Лоренцо Ди Силвестри в 80-ата минута. За “римляните “ почетен гол означи топреализаторът на тима Чиро Имобиле.

Мачът беше протоколен, откакто и двата тима нямаха защо да се борят. “Орлите “ към този момент си бяха подсигурили присъединяване в Лига Европа след спечелването Купата на Италия, до момента в който домакините, дори и при победа, нямаха опция да изместят Рома от 6-то място, заради по-слабите си индикатори.

Мачът стартира в доста ниско движение. Преимуществото в притежанието на топката за Торино беше голямо, само че действителните голови положения бяха извънредно малко. В 11-ата минута първи късмет се откри пред звездата Андреа Белоти. Италианският нападател получи чудесно центриране отляво, само че ударът му мина надалеч над вратата.

В 27-ата минута пристигна и първата противоречива обстановка пред вратата на “биковете “. Острието на Лацио Чиро Имобиле навлезе с топка в наказателното поле и образно беше препънат от неприятелски бранител. Главният арбитър Росарио Абисо и неговите помощници обаче решиха, че учредения за присъждане на 11-метров удар няма.

Последното рисково състояние за полувремето пристигна пред вратата на Лацио. Нападателят на “Ел Торо “ Саша Лукич получи топката на границата на наказателното поле, съумя да се завърти и да насочи рисков удар, профучал наоколо до десния непряк дирек на стража на гостите Силвио Прото.

За сметка на летаргичното първо полувреме Торино направиха мълниеносен старт на втората част. Само в границите на 2 минути – 51-а и 53-а – футболистите на Валтер Мадзари означиха 2 бързи гола. Първо се разписа Яго Фалке. След изпълнено странично мятане отляво на вратата на Лацио отбраната на хората на Симоне Индзаги изпуснаха аржентинеца, който се разписа от непосредствена непосредственост.

В 53-ата минута резултата беше покачен на 2:0. След осъществяване на корнер за Лацио топката беше изчистена в краката на полузащитника на Торино Соалиху Мейте, който откри смъртоносен извеждащ пас в дълбочина към Саша Лукич, който преодоля вратаря Прото, с цел да повиши резултата в интерес на домакините.

Момчетата на Индзаги не се отхвърлиха и започнаха да търсят по-настървено връщане на гол. Това се случи в 67-ата минута. Полузащитникът Марко Пароло изведе в кулоар Имобиле, който съумя от дребен ъгъл майсторски да прокара топката сред краката на бранителя Николас Нколу и под плонжа на вратаря Салваторе Сиригу.

Последният гол в дуела пристигна в 79-ата минута. Симоне Дзадза беше открит на точката на дузпата след центриране отляво. Изстрелът на италианеца беше париран, само че най-съобразителен се оказа крайният бранител Лоренцо Ди Силвестри, който засече топката на задна греда, правейки резултата 3:1 в интерес на момчетата на Мадзари.

Торино приключва сезона с 63 точки, на 7-то място в класирането, до момента в който Лацио 59 остана едвам на 8-ма позиция.

Автор: Емануил Тодоров
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР