Американските военни завършиха инсталирането на плаващ кей за ивицата Газа

...
Американските военни завършиха инсталирането на плаващ кей за ивицата Газа
Коментари Харесай

Най-новото | Американските военни завършват кея за доставяне на помощ в Газа, докато Израел натиска в Рафах

Американските военни приключиха инсталирането на плаващ пристан за линията Газа в четвъртък за снабдяване на извънредно нужната филантропична помощ в анклава, обсаден в продължение на седем месеца на интензивни борби във войната Израел-Хамас.

Израел упорства за военните си интервенции в Рафа, град по южната граница на Газа с Египет, и в северната част на Газа, където Хамас се прегрупира. Около 600 000 палестинци са били прогонени от Рафах от началото на предходната седмица, оповестиха от Организация на обединените нации. В северната част на Газа израелските заповеди за евакуация до момента са разселили минимум 100 000 души.

Около 80% от популацията на Газа от 2,3 милиона палестинци са напуснали домовете си от началото на войната, като доста от тях са се преместили неведнъж.

В двата съществени гранични пункта в южната част на Газа не е влизала храна повече от седмица. Около 1,1 милиона палестинци са на ръба на гладната гибел, съгласно Организация на обединените нации, до момента в който в северната част на територията настава „ цялостен апетит “.

Изр...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР