Тополовград. На Общо събрание на 30 октомври се събраха членовете

...
Тополовград. На Общо събрание на 30 октомври се събраха членовете
Коментари Харесай

Хасково: Членовете на Читалище „Св. св. Кирил и Методий -1894” в Тополовград отчетоха успешна 3-годишна дейност

Тополовград. На Общо заседание на 30 октомври се събраха членовете на читалище „ Св. св. Кирил и Методий -1894 ” – Тополовград, с цел да отчетат активността му за интервала 2015 – 2018 година. Това оповестиха от пресцентъра на Община Тополовград . Отчетен отчет на ръководителя на настоятелството Трифон Ламбов показа Красимира Ятакчиева, член на читалищното настоятелство. В него е оценена в детайли работата на всички читалищни звена, богатата и разнообразна читалищна активност. Ползотворно са работили библиотеката, любителските сформира, клубът на поетите и писателите „ Илко Карайчев “, групата на художниците. Като добра се регистрира и взаимната работа с Неправителствените организации и с учебните заведения. Добро е било съдействието с локалната власт. В отчета се изрича признателност на кмета на общината Божин Божинов и на ръководителя на Общински съвет Васил Сяров за положителното отношение и поддръжка на читалището. Читалищното настоятелство е управлявало вярно художествено-творческата и финансовата активност. Успешно са осъществени европейски планове, обичайните празници, Международния фестивал на любителските комедийни театри, пантомима и ирония. След подробния доклад нямаше никакви изявления.
Финансов доклад за миналите три години пред читалищните дейци показа ръководителят на Проверителната комисия Кирил Киров. В него са регистрирани в детайли разходните и приходни пера за отчетния интервал.
Председателят Трифон Ламбов предложи за утвърждение Насоки за работата на читалището за интервала 2018.- 2021 година, които събранието одобри.
Избра се Настоятелство, в което девет от членовете резервираха участието си. Двама са новите – заместител –кметът на община Маргарита Георгиева и художникът Христо Дюлгеров. С цялостно мнозинство е избран отново ръководителят Трифон Ламбов. В читалищното настоятелство за интервала 2018-2021 година ще работят:
Трифон Ламбов – ръководител и членове: Красимира Ятакчиева, Ваня Урджанова, Маргарита Георгиева, Васил Белев, Атанас Баев, Атанас Башаев, Христо Дюлгеров, Пепа Теодосиева, Мария Дюлгерова, Ваня Василева.
Избра се Проверителна комисия, на която остана ръководител Кирил Киров. Нови членове на читалището, които получиха членските си книжки.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР