Тополовград. 12-годишният Христо Миленов от Тополовград спечели първенството в Международния

...
Тополовград. 12-годишният Христо Миленов от Тополовград спечели първенството в Международния
Коментари Харесай

Хасково: 12-годишният Христо Миленов от Тополовград спечели първенството в Международния турнир по тенис на маса, който се проведе в Поморие

Тополовград. 12-годишният Христо Миленов от Тополовград завоюва шампионата в Международния шампионат по тенис на маса, който се организира в Поморие на 1 и 2 юни. Това оповестиха от пресцентъра на Община Тополовград . При огромна конкуренция с тенисисти от София и Бургас, дребният тополовградчанин стана първи в групата и отиде на финала. Там победи безапелационно с 3:0 младата вяра в тениса на София – Нено Драгиев.
Христо се сродил с тениса преди три години. Тогава треньорът Иван Чинтов го забелязал в учебния двор, когато играел футбол. Предложил му да се запише в клуба и момчето избрало дребното топче пред футболната топка. Той е непретенциозен и не доста разговорлив, само че показа: „ Отидох с готовност и останах. Треньорът ни е доста добър, само че доста изисква. Понякога даже ни се кара, само че сме си другари. Имам и други оценки, само че тази премия ме зарадва доста. Продължаваме с тренировките и през лятото, тъй като ни предстоят и други шампионати “.
С спечелилия и с треньора се срещна заместник-кметът Маргарита Георгиева, която ги поздрави и пожела нови завоевания в спорта. На срещата участва Красимира Ятакчиева – шеф отдел “Хуманитарни и обществени действия ” в Общинската администрация.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР