Топлофикация София обяви, че от четвъртък – 26 октомври, започва

...
Топлофикация София обяви, че от четвъртък – 26 октомври, започва
Коментари Харесай

Започва пускането на парното в София

" Топлофикация София " разгласи, че от четвъртък – 26 октомври, стартира да пуска отоплението в столицата поради идното намаление на температурите.

Обичайно първо ще бъдат включени детските градини, образователните и здравните заведения, по-късно жилищните здания във всички региони и най-после административните здания и стопанските консуматори.

Общинското сдружение подсети на клиентите си да отвъртят до дъно вентилите на радиаторите си, с цел да не се получават въздушни възглавници и да се постанова в допълнение източване на системата, което ще натовари сметките на живущите.

Да се ревизират топломерите и в случай че екранът им е загаснал, да се потърси незабавно топлинниа счетоводител, обслужващ входа, предизвестяват още от столичното парно.

То поучава и да се приключат ремонтите, свързани с отоплението, тъй като в здания, където вътрешната система не е запълнена, няма да се пусне централното парно.

Желаещите по-късно включване на отоплението би трябвало да подадат заявление и решение на общото заседание в обслужващия ги топлорайон.

В цялостна подготвеност да пусне парното е и топлофикационното сдружение в Пловдив. Преди два дни от " ЕВН Топлофикация " оповестиха, че ще пуснат отоплението, в случай че има три поредни дни със средноденонощна температура под 12 градуса, както и прогноза за трайно захлаждане.

До момента в Пловдив централното отопление е включено на 3 жилищни и 17 икономически здания по избор на притежателите им.

Всички абонатни станции на ЕВН имат инсталирани сензори за външна температура, които автоматизирано преустановяват топлоподаването, когато температурата се увеличи над нормативно признатите температури. Съответно при намаляване на външната температура топлоподаването за всяка една абонатна станция се възвръща автоматизирано за обезпечаване на оптимален комфорт на клиентите, показаха от сдружението.

Същата система се ползва и в огромна част от топлоснабдяваните здания в София.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР