Топлофикация Перник е инвестирала в иновативна и високонадеждна термо-камера.„Енергийното обследване

...
Топлофикация Перник е инвестирала в иновативна и високонадеждна термо-камера.„Енергийното обследване
Коментари Харесай

Топлофикация Перник с иновативно решение за намаляване разходите за отопление

" Топлофикация Перник " е вложила в новаторска и високонадеждна термо-камера.

„ Енергийното проучване с новата техника е новаторско встъпление, посредством което се понижават загубите на сила и се покачва енергийната успеваемост. Дружеството цели да понижи значително разноските за отопление на своите клиенти ", оповестиха специалистите от предприятието.
" С термо-камерата по-лесно ще бъдат установявани и локализирани повреди по топлопреносната мрежа. Устройството засича точното мястото на пробива, което стои като " леке " към тръбите и излъчва топлота, която камерата улавя ", показаха от сдружението.

От предприятието обясниха, че технологията на работа на термо-камерата е съвсем същата като тази на естествените камери. " Разликата е, че не се изисква елементарна светлина, тъй като тя работи на мрачно. За да се образува изображението, се употребява инфрачервено излъчване. Камерата улавя излъчването на сила от всяко едно тяло и го демонстрира на снимания материал ", обявиха от " Топлофикация Перник ".

" Освен за локализиране и определяне на повреди и пробиви по трасето, термо-камерата може да се употребява за определяне на нерегламентирано прилагане на топлинна сила. Проверките за нерегламентирано прилагане ще бъдат осъществявани както заради нарасналата аварийност през този сезон, по този начин и поради подадените десетки сигнали за проблем или влошено топлоподаване в квартали, където контролните уреди на предприятието не демонстрират отклонения. ", обясниха от топлофикацията като прецизираха, че термо-камерата не снима лица.

" Образът, който се получава, съставлява " цветни петна ", съответстващи на температурата на снимания обект ", допълниха от централата.

От топлофикационното дружество показаха, че с камерата могат да се ревизират, както обособени жилища, освен това от разстояние, по този начин и цели здания.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР