Топ производители като Apple и Samsung определено започнаха да поставят

...
Топ производители като Apple и Samsung определено започнаха да поставят
Коментари Харесай

Samsung може да преработи Galaxy S8 като модел от среден клас

Топ производители като Apple и Samsung несъмнено започнаха да слагат на тестване портфейла и доверието на потребителите с цени като 999 $ за iPhone X или 930 $ за Note 8 и резултатът е логически – последното тримесечие означи спад в продажбите на смарт телефони за пръв път.

През 2014 година, междинният интервал на потребление на един смарт телефон е бил 23 месеца, което е почти в границите на двугодишните контракти на множеството оператори. Към момента обаче промяната става приблизително на 33 месеца или съвсем три години, което демонстрира, че потребителите са изтощени от голямото количество модели и високите им цени.

В същото време, напредък бележат продажбите на апарати втора употреба – съгласно компанията B-Stock , която се занимава с такива модели, 93 % от купувачите в нейния азбучник са американци.

Samsung несъмнено следи тази нова наклонност, признава шефът на мобилния бизнес на компанията Ди Джей Кох.

„Обмисляме по какъв начин да понижим каталога си от апарати междинен клас и вместо да харчим за нови разработки, можем просто да преработим по-старите си флагмани“, споделя той.

Така с появяването на настоящия Galaxy S9, миналогодишният Galaxy S8 става главен претендент за челно място в междинния клас, където да размени Galaxy A8 , който е с по-слаби параметри, а към този момент ценовата разлика сред двата модела не е огромна.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР