Том Круз може би вече изпълни една от най-смелите си

...
Том Круз може би вече изпълни една от най-смелите си
Коментари Харесай

Top Gun: Maverick засилва надеждите за силен летен сезон на киното

Том Круз може би към този момент извърши една от най-смелите си каскади в кариерата си - накара повече хора да отидат на кино и да гледат филм, който не се споделя за супергерои.

Продължението на блокбъстъра " Top Gun " събра близо 124 млн. $ от продажбата на билети през първия уикенд от премиерата на кино лентата. Очаква се той да доближи 150 млн. $ през идващите дни. В международен мащаб тази цифра се покачва до почти 248 милиона доларa.

Предишният максимален кино дебют за Круз е през 2005 година с " Война на световете ", който събира 64 млн. $. Това е и четвъртата най-успешна премиера в ерата на пандемията от COVID-19. Постижението на " Top Gun: Maverick " се подрежда то това на " Спайдърмен: Няма път към дома ", " Доктор Стрейндж 2: В Мултивселената на лудостта " и " Батман "

Резултатът е основен миг за възобновяване на бокс офиса на филмовата промишленост, споделят анализатори. Това значи, че повече от 11 милиона души ще предпочетат киносалона пред стрийминг услугите, показва изследователската кино лентата EntTelligence.

Критиците похвалиха завръщането на Top Gun: Maverick по-рано този месец, като го нарекоха „ продължение, рушащо бариерите “. The Independent го дефинира като „ същинско наследствено продължение “, а The Telegraph го назова " неуместно трогателен " и " несъмнено най-хубавият екшън филм от години ".

„ Хората са в възторг. Прекарахме две години, отговаряйки на ужасни екзистенциални въпроси за бъдещето на киното “, споделя Джон Фитиан, основен изпълнителен шеф на Националната асоциация на притежателите на театри.

Той означи, че по-възрастните фенове, които значително отсъстваха от кината през последните две години поради пандемията, са се завърнали всеобщо през уикенда. По думите му по този начин е комплициран " края на дебата за цялостното възобновяване ".

Около 55% от закупилите билети за кино лентата са на възраст над 35 години, оповестяват от продуцентската компания на кино лентата Paramount Pictures.

За финансирането на кино лентата са вложени близо 170 млн. $.

„ Тези резултати са неуместни, извънредно фантастични “, сподели Крис Аронсън, президент по филмовото разпространяване в Paramount.

В Съединените щати опасенията по отношение на ковид наподобява са изчезнали. Около 85% от хората, купуващи кино билети преди пандемията, сега се усещат в сигурност да посещават кино залите, сочи изследване на National Research Group.

Тези резултати са окуражителни за филмовата промишленост, която страдаше финансово поради ограничаващи ограничения, наложени поради пандемията от ковид.

През идващите седмици Холивуд е подготвил редица дълго чакани заглавия, като „ Джурасик свят: Доминион “, „ Миньони: Възходът на Гру “ и „ Тор: Любов и гръм “. През лятото се чакат и министър председателите на " Елвис ", " Не! " и „ Where the Crawdads Sing “, които могат още повече да подсилят интереса към киното.

„ Най-накрая има редица варианти за киноманите. Гледването на филми поражда гледане на кино “, споделя Фитиан, съгласно който прожекцията на филмови откъси преди началото на всеки филм усилва посещаемостта в кино залите.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР