Председателят на Столичния общински съвет (СОС) Цветомир Петров свика две

...
Председателят на Столичния общински съвет (СОС) Цветомир Петров свика две
Коментари Харесай

Борис Бонев поиска изслушване на Борисов и Фандъкова в СОС

Председателят на Столичния общински съвет (СОС) Цветомир Петров свика две изключителни съвещания на 23 май по отношение на зародилия проблем със Симеоновския въжен превоз и публичното неодобрение към реорганизацията на придвижването в региона на НДК.

Това стана ясно от брифинг на групата на ПП-ДБ-СС по-рано през днешния ден.

Общинският консултант Борис Бонев съобщи, че задачата на изключителните съвещания е да се получи отговор на въпроса кой е отговорен за актуалната обстановка.

На брифинга през днешния ден Бонев настоя да бъдат изслушани някогашните кметове на София Йорданка Фандъкова и Бойко Борисов.

Преди два дни стана ясно, че Симеоновският въжен превоз стопира работа дефинитивно. Съоръжението e частна благосъстоятелност на " Витоша ски ".

Лифтът беше спрян още преди последния ски сезон през 2023 година макар задължението по контракт за опазване на активността за 25 години.

От " Витоша ски " оповестиха, че заради спешен ремонт кабинковият въжен превоз " Симеоново " остава затворен. Впоследствие новоизбраният кметпо проблема.

Тогава от компанията оповестиха, че е аварирал мотор, който би трябвало да бъде сменен до четири месеца. След приключването на този период обаче е подадено уведомление, че оборудването стопира да работи дефинитивно.

Последваха взаимни обвинявания сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ-СС. През уикенда столичният кмет съобщи, че казусът с неработещите лифтове е завещан от ръководството на ГЕРБ, които са сключили неблагоприятен приватизационен контракт през 2007 година

До 2007 година лифтовете на Витоша бяха част от сдружението " Въжени линии ", което беше приватизирано за 8 млн. лв..

Междувременно остава въпросът и с огромната метаморфоза на придвижването в центъра на София, която продължава да провокира дискусия и неодобрение измежду живеещите в региона. Софийският административен съд постанови да бъдат „ абсолютно прекъснати дейностите на Столична община “ по смяна в региона на НДК.

Заседанията ще се проведат на 23 май от 10:00 ч. и 12:00 ч.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР