Медийният регулатор на Южна Корея заяви, че забранява достъпа до

...
Медийният регулатор на Южна Корея заяви, че забранява достъпа до
Коментари Харесай

Южна Корея забрани достъпа до севернокорейски пропаганден музикален клип

Медийният регулатор на Южна Корея съобщи, че не разрешава достъпа до севернокорейски агитационен музикален видеоклип, в който се идолизира и популяризира водачът Ким Чен Ун като " другарски татко " и " популярен водач ", съобщи " Ройтерс ".

Законът за националната сигурност на Южна Корея блокира достъпа до уебсайтовете и медиите на държавното управление на Северна Корея, с цел да ограничи достъпа до пропагандните материали, които възхваляват автократичния режим на Ким.

Решението за възбрана на видеото беше взето, откакто Корейската комисия за информационни стандарти в Сеул изиска инспекция дали няма зарушаване на закона. 
 Южна Корея в подготвеност да отстрани водачите на КНДР при война
Южна Корея в подготвеност да отстрани водачите на КНДР при война

Напрежение на Корейския полуостров

" Видеото е типично наличие, обвързвано с психическа война против Южна Корея, защото е оповестено на канал, който служи за връзка с външния свят и главно се концентрира върху едностранно идолизиране и възхваляване на Ким ", се споделя в изказване на регулатора.

Видеото се трансформира в шлагер в обществените мрежи по целия свят, в това число в платформата TikTok.

Държавните медии на Пхенян постоянно демонстрират пресилени демонстрации на преданост от страна на жителите към неговите водачи, с цел да оказват помощ на последните да консолидират властта и да основат фетиш към личността към тях.

Клипът, озаглавен " Приятелски надъхан татко ", беше оголен предишния месец от държавната телевизия на Севера. На него се виждат севернокорейци, от бойци до възпитаници, които пеят реплики като: " Нека пеем, Ким Чен Ун, великият водач " и " Нека се хвалим с Ким Чен Ун, другарски надъхан татко ".

Миналата година регулаторът на Южна Корея блокира достъпа до някои YouTube канали за агитация на Северна Корея по искане на шпионската организация.
 Северна Корея застрашително предефинира връзките си с Юга
Северна Корея застрашително предефинира връзките си с Юга

Ключов пленум на ръководещата партия в Пхенян
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР