Радослав Димов, който ръководи Софийската апелативна прокуратура от 2019 г.,

...
Радослав Димов, който ръководи Софийската апелативна прокуратура от 2019 г.,
Коментари Харесай

Апелативният прокурор на София Радослав Димов подава оставка

Радослав Димов, който управлява Софийската апелативна прокуратура от 2019 година, е подал оставка и напуща правосъдната система.

Решението му беше оповестено от правния уебсайт " Лекс ", откакто Димов е внесъл оставката си за разглеждане в Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет.

Името му беше забъркано в свадите към схемите за търговия с въздействие в прокуратурата с Мартин Божанов - Нотариуса, като се стигна до чуването на апелативния прокурор в Народното събрание и Висш съдебен съвет.

В анонимни свидетелски показания по делото против Еврото се твърдеше за зависимости на брачната половинка на Димов в услуга на някогашния следовател, като част от група на свързани с него висши фрагменти в прокуратурата.

По-късно гръцкият предприемач Анастасиос Дикос се оплака, че юристът му е получавал позвънявания от апелативния прокурор на София с предложения да " реши казуса " сред неговата компания и групата на Нотариуса.

Димов твърдеше, че не познава Нотариуса, само че призна, че е посещавал постоянно ресторанта " Осемте джуджета " на Петьо Петров - Еврото - поради " положителната " кухня.

По време на чуванията стана ясно, че апелативният прокурор е в тежко здравословно положение. Той обясняваше, че желае да почисти името си пред институциите, тъй като заболяването не му оставя доста живот.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР