Тол системата стартира от 1 март, но ще има гратисен

...
Тол системата стартира от 1 март, но ще има гратисен
Коментари Харесай

Тол системата тръгва с гратисен период до 27 март по разпореждане на Борисов

Тол системата започва от 1 март, само че ще има гратисен интервал до 27 март, през който тежкотоварните коли ще могат да се движат безбордови устройства и GPS тракери за таксуване. Изминатото разстояние ще се регистрира единствено посредством маршрутни карти.

Това стана ясно след среща на превозвачите с премиера Бойко Борисов и няколко министри провела се в сряда вечерта след връщането им от Гърция. Преди това превозвачите организираха среща, на която пристигна само членът на Управителния съвет на Агенция " Пътна инфраструктура " проф. Олег Асенов, който даде обещание да съобщи настояванията им на управлението.

" Ние водихме най-приятелски диалози и всичко се извърши. Сега, до 27 март, да си сложим период ", сподели Борисов, представен от БНР.

Четири дни преди старта на тол системата за колите над 3.5 тона от сектора заплашиха със стачки и прекъсване на работа от 1 март, поради монопола на пазара на бордовите устройства и GPS тракерите, натрапен благодарение на страната.

Превозвачите недоумяват за какво би трябвало да заплащат в допълнение за тях и то цени по-високи от Западна Европа при изискване, че националните снабдители на услугата, който на процедура е единствено един, получават 7% от събраните пътни такси. Те желаят за устройствата да се заплаща единствено депозит, който по-късно да им се връща, както е в другите страни.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР