Току-що започна изслушването на Христиан Пендиков пред съда в Охрид.

...
Току-що започна изслушването на Христиан Пендиков пред съда в Охрид.
Коментари Харесай

Започна изслушването на Христиан Пендиков пред съда в Охрид

Току-що стартира чуването на Христиан Пендиков пред съда в Охрид. Днес се организира следващото съвещание по делото за жестокия побоя над някогашния секретар на локалното българско съдружие.

Припомняме, че след побоя от 19 януари тази година от прокуратурата в Охрид оповестиха, че закононарушението е осъществено заради българската етническа принадлежност на Пендиков. По време на последното правосъдно съвещание един от нападателите Илия Спасески с горделивост съобщи, че " схваща обвиняването, само че не се усеща отговорен ".

Делото против нападателите на Пендиков трябваше да стартира на 28 февруари, само че бе отсрочено за началото на април по молба на отбраната на обвинения, която изиска в допълнение доказателства от Прокуратурата. Председателят на съда Боян Мартиноски съобщи, че против обвинения е заведено дело за побой заради ненавист и нанесени тежки телесни повреди.

В нападението против Пендиков, осъществено на 19 януари, участваха двама души. Основният участник Илия Спасески бе пуснат на независимост приз февруари, откакто престоя един месец в ареста. Вторият обвинен се съобщи на органите на реда самичък също в средата на февруари. Прокуратурата в града публично заяви, че Пендиков е пребит заради българската си етническа принадлежност. Заплахите против него и фамилията му не престават и след тежкия случай.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР