Токът на Енергийната борса е достигнал рекордно висока цена, съобщи

...
Токът на Енергийната борса е достигнал рекордно висока цена, съобщи
Коментари Харесай

Хиновски: Енергийната борса е в хаос, БЕХ бездейства, ще има тежки последици за индустрията

Токът на Енергийната борса е достигнал рекордно висока цена, заяви депутатът от „ ИТН “ Иван Хиновски .

По думите му борсата се намира в безпорядък, а Българският енергиен холдинг бездейства и това ще докара до тежки последствия за промишлеността :

" Възниква неестествен недостиг и цената доближи на 3-ти 293 лв. и 3 стотинки - връх, като апропо тази заран доближи равнища към 400 лв..

Това е убийствено за българската промишленост и българската индустрия и ние молим към българското държавно управление и персонално към министъра на енергетиката и към БЕХ за незабавни ограничения за повишение ликвидността на борсата, т.е. казано малко и просто - Топлоелектрическа централа " Марица Изток 2 " да включи в употреба един или два блока в допълнение, с цел да се понижи този недостиг на предложение ".

В позиция до медиите от Българския Енергиен Холдинг оповестиха, че следят с паника цените на електрическата енергия, търгувана на Българската самостоятелна енергийна борса.

Към сегашния миг работят 5800 мегавата генериращи мощности. Износът варира към 900 мегавата на час. Това събитие основава недостиг и измества кривите на търсене и предложение към високите ценови нива в пазарен сегмент „ ден напред “, се показва в позицията на БЕХ.

Същевременно беше обявено, че



По-рано през днешния ден от Асоциацията на организациите на българските работодатели изпрати до служебния министър председател Стефан Янев позиция, че тока за бизнеса в България става доста безценен спрямо съществени пазари за експорт като Германия и Австрия, защото редовно се основава недостиг.



В позицията работодателите показват, че при нужда, могат да се провеждат национални протестни дейности на работещите в промишлеността. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР