Точно в полунощ България официално ще стане част от Шенгенското

...
Точно в полунощ България официално ще стане част от Шенгенското
Коментари Харесай

Готова ли е България да се присъедини към частичен Шенген в полунощ?

Точно в среднощ България публично ще стане част от Шенгенското пространство по въздух и вода . Очаква се неналичието на паспортна инспекция да понижи сензитивно времето за изчакване на пасажерите по летищата .

Според шефът на „ Гранична полиция “ – основен комисар Антон Златанов страната ни е подготвила изцяло всички летища и морски гари, които имат подготвеност да стартират работа по новите правила до часове. Той посочи, че чиновниците на „ Гранична полиция “ ще продължат с инспекциите на инцидентен принцип , като те ще се правят на лица със подозрително държание.

Той даде образец с полета „ София-Мюнхен “ , който по думите му се приравнява на този „ София-Бургас “ и на процедура става вътрешен. Всеки пасажер минава по инспекция за авиационна сигурност на облеклата и ръчния му багаж за рискови предмети по линия на антитероризъм . Граничният надзор остава за страните, които не са от Шенген. 

„ Ще има изгода за всички нас, когато се прибираме от друга страна, защото и там ще се движим в шенгенски кулоар, а в чужбина той лишава много време. Последното ми прибиране от Париж лиши 3 часа на летище „ Шарл де Гол “.

Според Златанов Австрия няма право да прави граничен надзор на пътуващите българи , макар че бяха направени такива поръчки. Той добави, че в пълномощията на европейската страна влиза само да си разреши спомагателна полицейска инспекция и претършуване, което важи и за всички останали пасажери.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР