Точно в 09:00 ч. днес президентът Румен Радев започна консултации

...
Точно в 09:00 ч. днес президентът Румен Радев започна консултации
Коментари Харесай

Старт на консултациите при президента, първи са „Продължаваме Промяната“

Точно в 09:00 ч. през днешния ден президентът Румен Радев стартира съвещания с парламентарните сили в 47-ото Народно заседание по отношение на конституционната процедура по сформиране на държавно управление. Първи са от партия „ Продължаваме Промяната “.

След това денем Радев ще се срещне и с ГЕРБ - Съюз на демократичните сили, Движение за права и свободи и " Българска социалистическа партия за България ". А на 7 декември ще се състоят консултациите с " ИТН ", " Демократична България " и " Възраждане ".



Това са третите за годината съвещания на президента в опит да бъде формирано постоянно държавно управление , откакто след парламентарните избори на 4 април и на 11 юли не се стигна до съставяне на постоянен кабинет.

След третите парламентарни избори през тази година, състояли се на 14 ноември дружно с президентските, евентуалните участници в ръководството - " Продължаваме промяната ", " Българска социалистическа партия за България ", " ИТН " и " Демократична България " декларират подготвеност за сформиране на държавно управление. Още преди конституирането на новоизбраното 47-мо Народно заседание те организираха серия от диалози в 18 обществени полемики по секторни политики за сключване на съдружно съглашение.

Според Конституцията , президентът след съвещания с парламентарните групи връчва първия изследователски мандат за държавно управление на претендента за министър председател, посочен от най-голямата по бройка парламентарна група , който има седемдневен период да предложи кабинет.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР