Точно три години се навършват днес от смъртта на журналиста

...
Точно три години се навършват днес от смъртта на журналиста
Коментари Харесай

3 г. след смъртта на Милен Цветков: Отложиха делото във ВКС заради заболяване на Кристиан Николов

Точно три години се навършват през днешния ден от гибелта на журналиста Милен Цветков , който почина в злополука с дрогиран водач. Последното дело във Върховния касационен съд (ВКС), планувано за през днешния ден, се отсрочи поради заболяване на обвиняемия Кристиан Николов. 

Съдебното дело доближи финалната си права. В период от два месеца състав на Върховен касационен съд би трябвало или да удостовери наказването на Кристиан Николов , или да го промени (да го понижи или да го увеличи). Припомняме, че той е наказан на девет години отнемане от независимост.

Прокуратурата изиска увеличение на размера на наложеното наказване на 15 година отнемане от независимост

Припомняме, че до момента два правосъдни състава не откриха задоволително доказателства за виновността на Кристиан Николов . Твърди се, че действието не е осъществено с предумисъл, а по несъобразителност. Както обвиняването, по този начин и околните на Милен Цветков обаче упорстват за връщане на делото.

„ Подкрепяме тезата на държавното обвиняване, че действието е осъществено от подсъдимия при форма на виновност „ възможен мисъл “. Наличието на три типа наркотични субстанции в организма на Кристиан, открити по справедлив способ директно след осъществяване на произшествието, приказват за това, че той самичък се е сложил в обстановка да има визията, че е използвал три типа наркотични субстанции, че кара под тяхно влияние и се е съгласил с незаконния резултат “, съобщи юрист Менко Менков.

Ние желаеме да наложим нашето схващане, че закононарушението е осъществено при предумисъл, уточни юристът на дъщерята на журналиста

Той е безапелационен, че младежът е знаем какво прави при съществуването на права права и съществуването на червен сигнал на светофар, не е подхванал никакви ограничения за прекъсване и е наясно с резултата от ПТП-то. Според него е безсмислено делото да се връща в Софийски градски съд, тъй като Апелативния съд също може да промени първоинстанционната присъда като признае подсъдимия за отговорен при изискванията на възможен предумисъл.

„ Ако Върховен касационен съд не одобри нашите доводи и тези на държавното обвиняване, делото ще завърши, а ние няма да получим задоволство от това, че този тип действие - с тежка приложимост на разнообразни опиати и двойно превишение на скоростта в градски условия, ще даде опция на повече хора да го вършат и да не получават заслужени санкции “, разясни още юрист Менко Менков.

Присъдата не е дефинитивна

Той разясни, че Кристиан не признава в съда, че е употребявал наркотични субстанции, само че и двата правосъдни състава преди този момент одобряват, че тази приложимост е изрично потвърдена. Ето за какво съгласно него става дума за възможен предумисъл.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР