Точно 48 часа преди двубоя между Левски и Черно море

...
Точно 48 часа преди двубоя между Левски и Черно море
Коментари Харесай

БФС смени часа на Левски – Черно море след фенска атака

Точно 48 часа преди дуела сред Левски и Черно море от Българския футболен съюз смениха началния му час. От централата на няколко пъти посочвахва разнообразни часове, а последната смяна пристигна след остра офанзива от страна на „ сини “ последователи.

Левски приема „ моряците “ тази събота, 11-ти февурари, в среща от 21-ия кръг на Първа лига. Двубоят ще се играе на стадион „ Ивайло “ във Велико Търново заради наказване на Левски.

Първо мачът трябваше да се играе по ярко, само че по-късно от БФС го реалокираха за 17:00 ч. Последва нова смяна и бе изтеглен напред с още половин час.

Днес (9-ти февруари) от Националния клуб на последователите на Левски София (НКП) разгласиха гневна позиция против решението срещата да стартира в 17:30 ч. Привържениците считат, че късният начален час ще по попречи за броя на публиката поради студеното време и дистанцията от столицата към Велико Търново.


„ Господа ръководители на българския футбол.

Към 10.30ч.на 09.02.2023 година са продадени 1846 билета за футболната среща Левски-Черно море. Ще ви напомним, че са закупени и близо 6000 сезонни карти от последователите на Левски. Колко от притежателите им ще дойдат на мача, може да се гадае. Дали феновете на останалите мачовете от двете професионални групи сумарно ще бъдат повече от тези на ст. “Ивайло “,ще разберем в края на кръга. Господа, в наредбата тъкмо са упоменати наказванията за съответните прегрешения. Но на никое място в наредбата няма наказване безчинство, тъй като единствено по този начин може да се дефинира планувания от вашите подчинени начален час на мача. Издевателство към всички, които ще бъдем на стадиона-зрители,футболисти,служебни лица. И риск за живота и здравето на хилядите пътуващи в късните часове на нощта. Господа, вземете решение в интерес на футбола! “

Снимка: БГНЕС

Няколко часа по-късно Спортно-техническата комисия към БФС разгласи новата смяна – дуелът ще стартира в 12:30 ч.

„ Предвид тежките метеорологични условия в страната през последните дни и за обезпечаване на оптимално положителни условия за последователите, взаимна експертна група от БФС, ПФЛ и Нова Броудкастинг Груп насочи предложение към Спортно-техническата комисия за смяна в началния час на дуела от XІX кръг на ППЛ сред тимовете на Левски и Черно море. В резултат на това бе взето решение по изключение срещата да се състои от 12:30 ч. на 11 февруари (събота) на ст. „ Ивайло “ във Велико Търново „, се споделя в известието от СТК.

Останалите дати и часове на дуелите от кръга в ППЛ остават непроменени.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР