Точката “сан-ри лекува редица неразположения Това е най-популярната точка в

...
Точката “сан-ри лекува редица неразположения Това е най-популярната точка в
Коментари Харесай

Точката “сан-ри” лекува много заболявания. Ето къде се намира

Точката “сан-ри ” лекува редица неразположения

Това е най-популярната точка в източната рефлексотерапия, наречена “сан-ри ”.

Най-ценното в тази терапия е профилактиката и цялостният метод към тялото.

Многовековният опит на акупунктурата свидетелства, че постоянното влияние върху точката “сан-ри ” в действителност лекува доста болести, в това число изострен и продължителен гастрит, стомашни конвулсии, диспепсия, парализа, атеросклероза, полова уязвимост и редица други болести на вътрешните органи и нервната система.

Тази точка е обвързвана по енергийни канали с тези елементи на гръбначния мозък, които управляват физиологичните функционалности на стомашно-чревния тракт, бъбреците и надбъбречната жлеза. Следователно активирането й доста усъвършенства тяхната работа.

Въздействайки върху тази точка, ние възстановяваме обменните процеси, оказваме помощ на сърдечно-съдовата система и покачваме цялостната дарба на организма да се приспособява към околната среда.

За да откриете тази точка, поставете дясната си длан върху сгънатия десен крайник, точката се намира на външния борд на чашката на коляното. На левия крайник ще я откриете с лявата ръка.

Правете масаж по едно и също време и на двата крайници. Най-добре е да извършите това с показалеца, оказвайки напън под коляната чашка. След 10 секунди може леко да намалите натиска (за 5 секунди) и по-късно още веднъж да спритиснете мощно. Общата дълготрайност на масажа би трябвало да бъде минимум две минути. Препоръчва се да го вършиме заран преди закуска и вечер преди лягане.

Можете да извършите масажа със специфична цигара от пелин. За да извършите това, през май-юни пелинът се бере, листата се отделят от него и се изсушават на слънце, по-късно се смилат в кафемелачка, пресяват се и се пълнят в хартия за цигари. Пелинът може да се купи и в аптеката.

Самото изгаряне се прави по няколко метода. Запалената цигара с пелин се движи над точката за 2-3 минути, тъй че да възникне чувство за приятна топлота. Можете да приближавате и отдалечавате цигарата отвесно от точката. В този случай човек поредно изпитва мощна, след това слаба топлота. И най-после, третият метод е да фиксирате цигарата за 20 минути над точката “сан-ри ” на такова разстояние, че да усещате приятна, успокояваща топлота.

Вижте още: Чай от джинджифил при първите признаци на простуда

Масажът на точката “сан-ри ” оказва помощ, когато паметта стартира да ви изневерява, мисленето става мъчно, а главоболието постоянно. В случай на стрес, нараснала нервност, неустановеност в себе си, проблеми в работата, неприятен сън, тежест в краката, стомашни конвулсии, не забравяйте да отделите няколко минути, с цел да масажирате тази вълшебна точка.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР