Тирана. Албанските власти идентифицираха човека, когото полицаи убиха по време

...
Тирана. Албанските власти идентифицираха човека, когото полицаи убиха по време
Коментари Харесай

„МКД“ :Станаха ясни детайли за крупната кражба на летището в Тирана

Тирана. Албанските управляващи идентифицираха индивида, който служители на реда убиха по време на обир на пистата в летище Тирана, като откриха, че това е сериен престъпник в Албания и Гърция, заяви албанската телевизия Ora, представена от македонското електронно издание “МКД “ .
Убитият е Адмир Муратай, който беше един от тримата нападатели, които откраднаха огромна сума пари на пистата на летище " Майка Тереза " късно във вторник, която беше превозена с бронирана кола до аероплан на „ Аустриан Еърлайнс “ на летището.
Полицията продължава търсенето на другите двама съучастници, които съгласно албанските медии са откраднали от 2,5 до 10 милиона евро, пари, които албанските банки са изпращали в Австрия, което е постоянно срещана процедура.
Албанските медии оповестиха, че крадците са употребявали оръжия и ръчни гранати.
По-късно бяха открити две изгорели коли, които евентуално са подпалени от избягалите причинители. Муратай е търсен за най-малко три грабежа в Албания, където съгласно управляващите е откраднал общо седем милиона евро. Грабежът във вторник е вторият му на това летище. За него се твърди, че е взел участие в обир на бронирано транспортно средство с пари пътуващ към летището в Тирана през 2015 година През 2017 година взе участие в обир на гарата в Тирана.
CNN Greece съобщи, че е избягал от гръцкия затвор в Трикала през 2013 година, където е излежавал присъда за кражба. Той е единственият от 11-те избягали пандизчии, към момента на независимост. Съобщава се, че е употребявал минимум 13 разнообразни идентичности в двете страни.
По време на грабежа във вторник всички пасажери са били на борда на самолета, който щеше да лети до Виена. Според медиите те не са били в заплаха.
Самолетът дойде във Виена с двучасово забавяне.
Говорител на самолетната компания съобщи, че те имат намерение да преустановят за неопределен срок транспорта на пари от Тирана до Виена.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР