Типичното крипто стейкинг възнаграждение в момента надхвърля значително средния дивидент,

...
Типичното крипто стейкинг възнаграждение в момента надхвърля значително средния дивидент,
Коментари Харесай

Наградите от крипто стейкинг с 450% по-високи от дивидентите на S&P 500

Типичното крипто стейкинг заплащане сега надвишава доста междинния дял, изплащан на вложителите в S&P 500, макар постоянния напредък и на двата пазара.

Към 31 март S&P 500, който наблюдава най-големите обществени компании в Съединени американски щати, означи най-силния си растеж за първото тримесечие от пет години насам, достигайки 10.16%, съгласно данни на Гугъл Finance.

Въпреки това междинната му дивидентна рентабилност спадна до 1.35%, което е най-ниското равнище от почти две години и половина насам от четвъртото тримесечие на 2021 година насам. Тази цифра е доста по-висока от най-ниската за всички времена стойност от 1.12%, записана преди 24 години през първото тримесечие на 2000 година, което съставлява разлика от 0.23%.

За разлика от това, крипто стейкингът, при който вложителите заключват своите крипто притежания, с цел да получат рента или хонорари, понастоящем оферират междинна годишна възвръщаемост от 6.08%, както е посочено в референтната ставка на възнагражденията за крипто стейкинг.

Що се отнася до обособените акции в границите на S&P 500, Microsoft води с дивидентна рентабилност от 0.71%, следвана от Apple с 0.56% и Nvidia Corp с 0.02%.

Сред 100-те най-големи криптовалути Algorand ( ALGO ) предлага най-висока ставка на стейкинг заплащане – 84.19%, следвана от Cosmos ( ATOM ) със 17.17% и Filecoin ( FIL ) с 16.34%.

Въпреки това е извънредно значимо да се означи, че високодоходните стейкинг ставки са свързани с опасности, защото активите постоянно са заключени, което евентуално лимитира опцията на вложителите да ги унищожават, в случай че цената на базовия актив спадне.

Институционалните вложители все по-често признават забележителната разлика сред възнагражденията от действия по крипто стейкинг и доходността от дивиденти. Grayscale Investments неотдавна започва капиталов фонд, ориентиран към комплицирани клиенти, който има за цел да изложи портфейлите им на приход, генериран от стейкинг на криптовалутни токени. Фондът включва токени като Osmosis ( OSMO ), Solana ( SOL ) и Polkadot ( DOT ), наред с други.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР