Тихомир Иванов е първият български финалист на Европейското първенство по

...
Тихомир Иванов е първият български финалист на Европейското първенство по
Коментари Харесай

Тихомир Иванов е първият български финалист на Европейското в Глазгоу

Тихомир Иванов е първият български финалист на Европейското състезание по лека атлетика в зала в Глазгоу. 24-годишният плевенчанин скочи 2.25 метра в квалификацията в скока на височина и този резултат му беше задоволителен да откри място измежду най-хубавите осем на континента, които ще се борят за разпределението на медалите на следващия ден.

Иванов се оправи с тази височина от втори опит, а по-късно направи три неточности на квалификационната норма от 2.28 метра. Възпитаникът на Георги Гетов стартира надпреварата с преодоляни от първи опит 2.10 м и 2.16 м, а по-късно продължи с триумф във вторите си опити на 2.21 м и 2.25 м.

Единствено европейският първенец навън Матеуш Пржибилко (Германия) се оправи с 2.28 метра, които преодоля от втори опит. Българинът приключи втори в своята група, от която напред продължи още гръкът Констадинос Баниотис. Останалите петима финалисти с по 2.25 м са Андрий Проценко (Украйна), Силвестър Беднарек (Полша), Крис Бейкър (Великобритания), Джанмарко Тамбери (Италия) и Фарк Вендрих (Германия). Финалът е на следващия ден в 20:00 часа българско време.

Това е трети край за Тихомир Иванов на третото му европейско състезание в зала. През 2015 година в Прага той беше 14-и, а преди две години в Белград остана на крачка от медалите - четвърти.

Българското присъединяване в първия ден на 35-ото Европейско състезание в зала ще приключи с квалификацията в тласкането на гюле при дамите, където ще забележим Радослава Мавродиева.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР