Тихомир Иванов беше изключително разочарован от своето представяне на Европейското

...
Тихомир Иванов беше изключително разочарован от своето представяне на Европейското
Коментари Харесай

Тихомир Иванов пред Sportal.bg: Ако това е дъното, което съм закопал, дано скоро да изляза от него

Тихомир Иванов беше извънредно отчаян от своето показване на Европейското състезание в зала в Истанбул. 28-годишният българин, който има олимпийски, международен и европейски край в своята кариера, не съумя да откри място измежду финалистите в скока на височина в Турция, откакто преодоля едвам 2.14 м и направи три фала на 2.19 м. Така той раздели деветата позиция в класирането с още трима състезатели.

“Няма по какъв начин да съм удовлетворен. Идвам тук за 2.23 м, а не мога да скоча 2.19 м. Ако това е дъното, което съм закопал, нека да стартира да излизам скоро от него, тъй като първо, че аз не съм удовлетворен, а второ и всички, които седят зад мен надали са доста щастливи да ме виждат по този начин. Аз също не съм благополучен. Не съм загърбил целия си живот в България с концепцията да скачам по 2.20 м, само че за жалост това се случва сега ”, съобщи Иванов пред лека.

“Нямам пояснение. Говорихме с треньора (б.а. Георги Помашки) - направих три надпревари с по 2.20 м и по-късно продължих да върша опити на по-горни височини. Днес започнах добре скоковете - и на загряването, и по-късно. Изключително съм отчаян, претърпявам си следствията. Това си е напълно моя отговорност. Наистина, в случай че това е дупката, която съм закопал, време е да изляза от нея и ще направя всичко допустимо.

Преди Олимпиадата, когато се контузих, оттова потеглиха доста кофти нещата - там някъде ми се изгуби усета за скока и просто ми е мъчно да се върна към този темп на скачане. Според мен това ме връща толкоз доста обратно. От мен към този момент се чака да влизам на край надали не с лекост, а аз върша тъкмо противоположното - изгубвам финали като някакъв 18-годишен младеж. Евала на Божидар за това, което направи през днешния ден. Трябва да намеря оня Тихомир, който беше преди този момент, което се случва сега, тъй като съм извънредно отчаян. Нито мога да обвиня себе си, нито треньора си, нито това, че съм си сменил треньора. Много отрицателни неща се натрупват, само че истината е, че аз би трябвало да намеря себе си още веднъж ”, добави той.

Цялото изявление с Тихомир Иванов може да намерите във видеото.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР