Тези прословути кодове на машините бяха достъпни за всички политически

...
Тези прословути кодове на машините бяха достъпни за всички политически
Коментари Харесай

Гълъб Донев: Кодовете за машините не са флашка, която се разнася напред-назад


Тези прословути кодове на машините бяха налични за всички политически партии, които заявят предпочитание и се запишат да участват на отварянето на кодовете

„ Няма по какъв начин един човек от политическа партия да държи кодовете на машините и да манипулира вота. Това не е една флашка, която се разнася напред-назад. Това е една комплицирана система ”, сподели в коридорите на Народно събрание служебният министър председател Гълъб Донев.

„ Това, което служебното държавно управление и Централната изборна комисия направиха, беше да подсигуряват бистрота, почтеност и либералност на изборите. Тези прословути кодове на машините бяха налични за всички политически партии, които заявят предпочитание и се запишат да участват на отварянето на кодовете “, разяснява още министър председателят.

Донев акцентира, че тематиката с машинния избор е техническа и комплицирана, само че увери, че Централната изборна комисия е провела процеса обществено, транспарантно и в наличието на медиите.

На въпрос за какво са се самосезирала прокуратурата, министър-председателят посочи, че това е в нейната подготвеност.

Гълъб Донев разяснява и опциите за постоянен кабинет в 48-ото Народно заседание. Той съобщи, че има вяра в разсъдъка и отговорността на Народното събрание да сплоти своите старания към сформирането на парламентарно болшинство и коалиция, която да работи върху всички проблеми пред българските жители.

Той отхвърли коментар дали би бил министър-председател, в случай че се сформира постоянен кабинет. 

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР