Тези пикселизирани точки светлина вероятно са галактики. Астрономи са открили обекти,

...
Тези пикселизирани точки светлина вероятно са галактики.
Астрономи са открили обекти,
Коментари Харесай

Телескопът Джеймс Уеб откри масивни галактики от космическата зора

Тези пикселизирани точки светлина евентуално са галактики.

Астрономи са разкрили обекти, които наподобяват като солидни галактики, датиращи в границите на 600 милиона години след Големия гърмеж. Откритието допуска, че ранната галактика може да е имала бърз звезден път, който е основал огромни галактики.

Размерът и зрелостта на тези мега галактики зашеметяват учените. Те са открити благодарение на усъвършенствания галактически телескоп " Джеймс Уеб ".

" Беше шокиращо, тъй като някои от тези галактики бяха на 13 милиарда светлинни години и тогава е имало звезди със 100 милиарда слънчеви маси. Това значи, че ние виждаме тези галактики доста малко след Големия гърмеж, единствено 600 милиона години след него. Знам, че звучи необикновено, само че нашата галактика е на 13.8 милиарда години. Гледаме на нея като на детска галактика, защото е била единствено на 5% от своето развиване ", споделя Иво Лабе, асоцииран помощник в Технологичния университет Суинбърн.

Всеки от шестте обекта наподобява тежи милиарди пъти повече от нашето слънце. Само в една от галактиките общото тегло на всички звезди може да е 100 милиарда пъти по-голямо от това на Слънцето, настояват учените.

" За разлика от Млечния път, който е грандиозна спирална вселена, както е видно от фотосите, тази вселена е 30 пъти по-малка. Всички тези звезди са безусловно натъпкани в дребна област от пространството. Например както в случай че имате възрастен човек, който тежи 100 кг, а е висок единствено 6 сантиметра ", продължава Лабе.

Откритията, оповестени в списание " Нейчър ", демонстрират, че може да има незнаен до момента канал за извънредно бързо и дейно формиране на галактики.

Наблюденията на тези обекти са измежду първите набори от данни, изпратени от телескопа " Джеймс Уеб ", който коства 10 милиарда $ и бе изстрелян доскоро повече от година.

Изследователите към момента чакат публично удостоверение посредством сензитивна спектроскопия, като към този момент деликатно назовават откритията " претенденти " за солидни галактики.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР