Тези пътища са приключение сами по себе си. Някои от

...
Тези пътища са приключение сами по себе си. Някои от
Коментари Харесай

Най-удивителните маршрути за шофиране в света

Тези пътища са премеждие сами по себе си. Някои от тях са толкоз рискови, че изправят косите ви. Други са успокояващи, водейки ви през някои от най-хипнотизиращите пейзажи на планетата, пишат от.

Daily Mail показва 7 от най-удивителните направления за шофиране в света - от „ ледена “ автомагистрала в Канада през „ пътя на гибелта “ в Боливия до ултра стръмна улица в Уелс.

Всички от тях споделят едно общо нещо – изключителна фотогеничност.
Overseas Highway, Флорида, Съединени американски щати
Отвъдморската автомагистрала на Флорида свързва островите Флорида Кийс посредством 42 моста. Пътят от 181 км лишава към два часа и половина за прекосяване от Ocean Blue Marina, на върха на континента, до Кий Уест - най-южната точка на Флорида.
Магистрала Guoliang Hang Wall, Китай
Изсечен ев планина в китайската провинция Хенан. Изцяло издигнат от локалните поданици, пътят се употребява от пешеходци, както и за транспортни услуги.

Преди четиридесет години обаче нещата са доста разнообразни. Преди 1972 година единственият достъп до и от село Гуолианг е съвсем отвесен набор от 720 планински стъпала, изсечени в скалата.
Проход Furka, Швейцария
Това място е употребявано за снимане на сцена от кино лентата за Джеймс Бонд Goldfinger, в която 007 е преследван в своя Aston Martin DB5 от отмъстителната Тили Мастерсън в нейния Ford Mustang.

150-годишният път, който свързва село Обергомс с Андермат, е разказан от ultimatedrives.net като „ заслужаващ своето място в топ 10 европейски пътища “.
„ Леденият “ път от Тибит до Контуойто, Канада
По-голямата част (около 85 процента) от пътя Тибит до Контуойто минава през замръзнали езера, съгласно формалния му уеб страница.

Тъй като по-голямата част от пътя е построена върху лед, той би трябвало да се възвръща всяка година.

Маршрутът би трябвало да доближи минимална дълбочина от 74 см лед, преди транспортните средства да могат да се движат по него, като е отворен единствено за няколко месеца всяка година - сред януари и март. Ограниченията на скоростта могат да варират от 10 до 60 км в час.
Древен път Panlong, Западен Китай
Този неотдавна издигнат път в Китай има толкоз доста завои - над 200, че бързо се трансформира в туристическа атракция. С дължина 75 километра, той е открит през юли 2019 година, с цел да обезпечи маршрут през планината Кунлун за локални фермери и пастири.

Katy Freeway, Тексас, Съединени американски щати
Този заплатен маршрут в Хюстън, Тексас, е най-широката автомагистрала в света. Стартирала като трилентова автомагистрала през 60-те години на предишния век, през днешния ден тяобхваща 26 платна.

Участък от пътя с дължина 19 км е уголемен в границите на план за 2.8 милиарда $ през 2008 година, откакто равнищата на трафик се утрояват.
Tongtian Avenue (99-Bend Road), Китай
Пътят се вие през известния народен горски парк Zhangjiajie Tianmenshan в Китай. Планинският маршрут предлага невероятните 99 завоя, „ заобиколени от планини “, които ви водят „ право в облаците “, съгласно Trip.com.

Построен сред 1998 и 2006 година, той е както врата към върховете на националния парк, по този начин и туристическа атракция сама по себе си.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР