Тези пари биха могли да бъдат свързани с повдигнатите обвинения

...
Тези пари биха могли да бъдат свързани с повдигнатите обвинения
Коментари Харесай

Няма доказателства стотиците хиляди в касетата на главсека на ДАБЧ да са насочвани към партия

Тези пари биха могли да бъдат свързани с повдигнатите обвинявания за присъединяване в проведена незаконна група за приемане на подкупи и длъжностни закононарушения. Това сподели в утринния блок на Нова телевизия Димитър Петров, изпълняващ длъжността краткотраен началник на Специализираната прокуратура, във връзка намирането на 427 000 лв. в банкова касета на основния секретар на Държавната организация за българите в чужбина Красимир Томов, упрекнат като част от скица за издаване на документи за българско поданство.

Няма да встъпвам в конкретика, в ход е досъдебно произвеждане. Считаме, че имаме доказателства, като това ще бъде конкретизирано в обвиняванията на съответните лица. Колегите са задоволително опитни - събраните доказателства до този миг съгласно нас са безспорни, съобщи Петров.

Действията на Специализираната прокуратура са задоволително сполучливи, като това даже е отразено в мониторинговия отчет на Европейската комисия, добави той.

Нашите данни са, че единствено Томов е имал достъп до този сейф, заради което считаме, че тези суми са съхранявани там от него. На този стадий няма доказателства парите да са насочвани към политическа партия, сподели още Димитър Петров.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР