Тези, които заговорничeха да извършат преврат в Беларус през 2020

...
Тези, които заговорничeха да извършат преврат в Беларус през 2020
Коментари Харесай

Лукашенко притеснен от нов опит за преврат в Беларус

Тези, които заговорничeха да извършат прелом в Беларус през 2020 година, още веднъж ще се опитат да разпалват хората. Това предизвести президентът на страната Александър Лукашенко на съвещание на Съвета за национална сигурност, оповестява ТАСС.

" Имаше проекти за образуване на цветна гражданска война в сърцето на Европа, само че това, което реализираха, беше несполучлив протест. М ного пари бяха хвърлени в този несполучлив опит ", означи той и добави, че съгласно оценките на Минск става въпрос за над 6 милиарда $.

Това е невероятна сума пари за Беларус, безапелационен бе Лукашенко. " Тези, които не са съумели да оползотворят тази сума, още веднъж ще се опитат да разбунят хората. Това е, което те към този момент вършат ", съобщи президентът.
 Лукашенко към военните в Беларус: Украйна е непредвидима и може да ни изненада
Лукашенко към военните в Беларус: Украйна е непредвидима и може да ни изненада

Беларуският президент желае стягане на контрола по границата

Лукашенко акцентира, че Беларус ще продължи да бъде подложен на напън в разнообразни области и не изключи опцията да бъдат проведени провокации, които да изложат страната на спомагателни наказания. Вече се стартира - с хеликоптери, дронове, изстрели по нашите гранични знаци и пробиви на границата ни, посочи той. Прокламираното преди този момент краткотрайно разполагане на войските на НАТО в Европа се трансформира в непрекъснато наличие и броят на войските продължава да пораства, възнегодува Лукашенко.

На 28 януари в послание към Народното събрание и народа на страната Лукашенко разгласи, че западните страни са отделили над 6 милиарда $ за унищожаването на Беларус по време на президентските избори през 2020 година Според него с изключение на във финансирането на подривните действия Западът е взел участие и в идеологическо разпространяване, като посредством разнообразни просветителни стратегии разпространява " така наречен демократични полезности ".
 Лукашенко има нов проект по какъв начин да се задържи на власт в Беларус
Лукашенко има нов проект по какъв начин да се задържи на власт в Беларус

В центъра на тактиката му е иден референдум
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР