Тези, които спечелиха изборите, искат, но не могат да направят

...
Тези, които спечелиха изборите, искат, но не могат да направят
Коментари Харесай

Янаки Стоилов: БСП трябва да постави условия за подкрепа към Слави

Тези, които завоюваха изборите, желаят, само че не могат да създадат държавно управление. Следващите могат да получат поддръжка, само че не е несъмнено дали я желаят. Това разяснява пред bTV Янаки Стоилов, член на Националния съвет на Българска социалистическа партия.
Според него президентът ще съблюдава правилото на предоставяне на мандата първо на най-голямата политическа мощ в новия парламент.
 Крум Зарков: Заявката за поддръжка на държавно управление на Слави Трифонов е непремерена Крум Зарков: Заявката за поддръжка на държавно управление на Слави Трифонов е непремерена
„ Заявката за поддръжка за държавно управление на Слави Трифонов е непремерена. Трябва да запазим достолепие, като заявим политическите т...
Вчера Румен Радев разгласи, че няма да бави процедурата. От ГЕРБ пък дадоха поръчка, че ще предложат собствен кабинет. Победителите реагираха остро на опитите да се неглижира ролята им.
Янаки Стоилов счита, че Българска социалистическа партия би трябвало да се сплоти и да откри отговори на въпросите какво чакат симпатизантите.
" Не се чака това да бъде нов априлски пленум. Има оферти за конгрес. Вкарването на каквито и да е имена (за ръководител, бел. ред.), единствено основават напрежение ", съобщи той.
" Сега се взема решение въпросът дали Българска социалистическа партия ще остане главен опозиционен фактор ", акцентира още Стоилов.
 Над 200 общински и регионални ръководители поддържаха Корнелия Нинова Над 200 общински и регионални ръководители поддържаха Корнелия Нинова
В събота и неделя (10 и 11 април), по самодейност на ръководителя на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова и Националния избирателен щаб, се организираха раз...
Той изясни, че е прегледал предизборната стратегия на ИТН и счита, че тя е по-близка до тази на ГЕРБ, а не до Българска социалистическа партия.
" Аз мисля, че Българска социалистическа партия ясно би трябвало да съобщи, че в случай че тя оказва поддръжка за образуване на кабинет, то е с оглед пандемията, да се направи проверка на бюджета, да се възвърне парламентаризмът. Ако се образува държавно управление, то би трябвало да е с къс небосвод до президентските избори ", разяснява някогашният народен представител.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР