Тези избори не се оказаха фатални за сглобката, а Борисов

...
Тези избори не се оказаха фатални за сглобката, а Борисов
Коментари Харесай

Политолози: Изборите не срутиха сглобката

Тези избори не се оказаха съдбовни за сглобката, а Борисов и Движение за права и свободи не считат да скапват работата. Около това мнение се сплотяват политолози и социолози.

Разликата сред Васил Терзиев и Ваня Григорова се движи врамките на 10%, той върви надолу, а тя - нагоре. Ако тази отдалеченост се резервира, тя е преодолима. Вътре в аленото има огромен срив за няколко години и за първи път от години лявото е получило подтик , посочи Андрей Райчев.

" Г-жа Григорова е първият случай на някаква надеждица, която проблясва , че нещо потегля в противоположна посока. Григорова съумя да дръпне и своята листа нагоре. Това е доста огромен персонален триумф. Тя е доста млад и некомпетентен политик. Между двата тура би трябвало да успее да ухажва два сложни за ухажване електората- на ГЕРБ и на " Възраждане " .

Това съобщи социологът Андрей Райчев в студиото на Нова телевизия.

Според него всеки, който каже, че знае какво ще стане на балотажа в София, бърка.

ГЕРБ се къпеше в обич от герберите, загуби властта не посредством разпад на личния си електорат, а тъй като другите споделиха - " стига толкова ", подсети той.

Отчетливо анти-ПП надъхан е електоратът на Има Такъв Народ, който сигурно ще прелее към Григорова. Не е ясно по какъв начин би дал своя вот електоратът на ГЕРБ , а " Възраждане " постоянно са играли независимо. Поддръжниците на Вили Лилков са в обстановка " да избират сред аленото и Държавна сигурност ", и двете противоположни на тях, " по-скоро огромна част от тях ще останат у дома ", направи преглед социологът по отношение на вероятната поддръжка за двамата претенденти на балотажа.

Политическа партия изпадат в изолираност в страната , счита Райчев.

Политологът проф. Светослав Малинов добави, че резултатите от локалните избори демонстрират, че нещата се стабилизират. Коалиционното държавно управление укрепва позициите си - не че се обичат повече, само че се вижда, че няма нова формула за ръководство измежду българските гласоподаватели. ПП-ДБ и ГЕРБ не престават да бъдат дружно и в локалната власт, уточни проф. Малинов.

Политологът Ружа Смилова съобщи, че е явно, че ГЕРБ губят позиции в София. Сагата с машинното гласоподаване активизира електората на ПП-ДБ, Спаси София, с цел да подобрят резултата си на локалните избори, регистрира тя в студиото на БиТиВи в разбор на резултатите от извършените през вчерашния ден локални избори и идният балотаж през идния уикенд.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР